Yıldırımspor Bulgaristan’da dev adamları yendi

Bulgaristan’da düzenlenen basketbol altyapı turnuvasında, Türkiye, Dev Adamlar ve Yıldırımspor tarafından temsil edildi.

Spor
25 Ağustos 2010 Çarşamba

Turnuvanın sürprizi ise Dev Adamlar ve Yıldırımspor’un Bulgaristan’da Türk derbisi yaşamalarıydı.  Bulgar hakemlerin yönettiği Türk derbisinde ilk iki çeyrek başa baş sonuçlansa da Yıldırımspor Mişel, Egemen, Seymur ve İzer’in başarılı oyunuyla galip gelmesini bildi. Mişel sahanın en başarılısı gözükürken on iki sayı, beş top çalma, dört ribaund ve iki asist ile oynadı. 31-22 sahadan galip ayrılan Yıldırımspor maç sonrası havuzda stres attı.

Yıldırımspor ‘en centilmen’ takım

Aynı turnuvanın en centilmen takımı Yıldırımspor seçildi.  Ödülün hikâyesi şu şekilde: Yıldırımspor ilk maçında Litvanya temsilcisi ile karşılaşacaktı. Maçın başlama saatinden 30 dakika geç gelen rakibi karşısında kurallara göre hükmen galip gelebilecekken Yıldırımlı gençler bu tür bir galibiyeti kabul etmedi ve maçın oynanmasını istedi. Maç programının yoğunluğundan tekrar maçı açık sahada oynanacaktı. Yıldırımlı gençler bunu da kabul etti ve Litvanyalı rakibi Seylievo karşısında çok üstün bir oyun ortaya koyarak farklı bir galibiyet elde etti.

Seymur Saporta kaydettiği on beş sayı ile sahanın en skoreri olurken, İzer de on bir sayı, dört asist ile galibiyete katkı sağladı. Onur ile Yıldırımspor pota altında etkili olurken, Egemen de bu turnuvada formunu daha yukarıya taşımasını bildi. Yıldırımspor, karşılaşmadan 38-19 galip ayrıldı.