Vali Mutlu: “İftar sofrası kardeşlik ve barış adına büyük örnek oluşturuyor”

Toplum
25 Ağustos 2010 Çarşamba

Vali  Mutlu; Cemaat Başkanı Herman ile Hahambaşı  Haleva başta olmak üzere  Musevi Cemaati’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Yapılan  bütün konuşmaların ortak noktası samimiyet idi. Bunun çok önemli olduğuna inanıyorum. Yüce Yaradan bize her şeyde samimi olmayı emrediyor. İbadette dahi samimiyet isteniyor. Orada az da olsa istikrar isteniyor. Çok olan samimi olmayan yerine, az olup samimi olan tercih ediliyor. Bu akşam iyilik dolu bir meclisle olmaktan memnuniyet duyuyorum.

İstanbul’a layık olmak için, tüm şehirlilerini samimiyetle kucaklıyorum. Anadolu coğrafyası, bereket coğrafyasıdır. Bu coğrafyadan gelen geçen birçok kavim huzur ve mutlulukla, bereketi yaşadılar. Diğer bir özelliği daha var;  bu topraklara en çok yakışan şey onun hoşgörü toprağı olmasıdır. Dünyanın her yerinden gelen insanlara, kardeşlerimize kucak açtık. Bu akşam, o kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük zevk alıyorum. Bu şehri güzelleştiren hizmet eden vatana ve şehre hizmet ettiği için önem addeden Musevi Cemaati’nin iftar sofrası da çok anlamlı. Bu iftar sofrası kardeşlik ve barış adına büyük örnek oluşturuyor …”dedi.

Mutlu, dini ne olursa olsun tüm kardeşlerini kucakladığı ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Pakistan’ın Başkonsolosu Junaid Yousuf ülkesinde yaşanan afetin boyutlarını açıkladıktan sonra verilen destek için teşekkür etti.

İftar yemeği Hazan Araşi David Sivi ile Beyoğlu Müftüsü Vekili Yakup Kabalak’ın okudukları dualarla son buldu. Tüm konuklara gazetemizin 60. yıl almanağı  “Şalom’da 60 Yıl” hediye edildi.