Barış umudu bayramdan sonraya

Ilımlı Arap dünyası ve ABD’nin ardından, Uluslararası Ortadoğu Dörtlüsü de, İsrail ile Filistinliler arasında doğrudan barış görüşmelerinin başlaması için devreye girdi. Filistinli kaynaklar, yakın zamanda görüşmelerin başlayabileceğini duyurdu.

Şalom
18 Ağustos 2010 Çarşamba

ABD Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, İsrail ile Filistinliler arasında doğrudan görüşmelerin bir an önce başlaması için, Ortadoğu ülkeleri arasında mekik dokurken, ABD, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Rusya’dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü de devreye girdi. Filistinli kaynaklar, Dörtlü’nün gelişmelerle ilgili olarak yakın zamanda bir duyuru yapacağını açıkladı.

https://www.salom.com.tr/news/detail/16647-Israil-ile-Filistin-arasinda-dogrudan-gorusmeler-yakinda.aspx

OBAMA VE CAMERON’DAN DESTEK

ABD Başkanı Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron, Ortadoğu’da tarafların doğrudan görüşmelere başlamasını desteklediklerini belirttiler. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da bölge liderleri ile görüşerek, destek bulmaya çalışıyor.

https://www.salom.com.tr/news/detail/16649-Cameron-ve-Obamadan-gorusmelere-destek.aspx

HAMAS GÖRÜŞMELERE KARŞI

Başta Hamas olmak üzere, bazı radikal Filistinli gruplar, İsrail ile doğrudan görüşme masasına oturulmasına karşı olduklarını açıkladılar. Filistinli on grup, ortak bir açıklama yaparak, “Doğrudan görüşmelere geri dönmek, ABD’nin ve Siyonistlerin haklarımızı yok etme taleplerine teslim olmaktır,” dedi.  

https://www.salom.com.tr/news/detail/16648-Filistinli-gruplar-ve-Hamas-HAYIR-dedi.aspx