/“1950’ler İstanbul’u” fotoğraf sergisi

11 Ağustos 2010 Çarşamba

“1950’ler İstanbul’u” fotoğraf sergisi

İstanbul 2010 - Avrupa Kültür Başkenti’nin fotoğraf alanında uzun erişimli  tek projesi olan, “Fotoğraf Geçidi 2010”un on ikinci sergisi, “1950’ler İstanbul’u” adıyla Ozan Sağdıç’ın yapıtlarından oluşuyor. 7 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Fototrek Fotoğraf Merkezi’nde yer alan sergide, siyah beyaz teknikte geliştirilmiş, o dönemin İstanbul yaşamının fotoğrafları görülebilir. www.fototrek.com/

Akbank Kısa Film Festivali’nden Seçkiler

Akbank Sanat Ağustos ayı boyunca kısa film tutkunlarını ağırlıyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik boyunca 18–19 Ağustos tarihlerinde Akbank 5.  Kısa Film Festivali, 25–26 Ağustos’ta ise Akbank 6.  Kısa Film Festivali’nde yer alan toplam 39 adet kısa film 15.00 ve 18.00 olmak üzere iki ayrı seansta izleyicilerle buluşacak.

Galeriye gidemiyorsanız Ekavart TV seyredin!

1 Ağustos 2008’de “Sanatla Randevunuz var” sloganı ile yola çıkan Ekavart tv Türkiye’de online sanat televizyonu kavramıyla çalışmalarına başlamıştır. Her gün binlerce sanatseverin takip ettiği Ekavart tv ’de en özel ve güncel sergiler, çarpıcı röportajlar, müzeler ve sanat fuarları, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçıları ve haftanın sanat haberleri bir tıkla izlenebilmektedir.

Japonya Medya Sanatları Festivali Pera Müzesi’nde

Japonya Medya Sanatları Festivali, 1997 yılından beri Japonya’da düzenlenen, Sanat, Eğlence, Animasyon ve Manga bölümlerinden oluşan özgün bir festival. İstanbul’da ilk kez Pera Müzesi’nde düzenlenen sergi, medya sanatlarının iki özgün yönüne, Yaratıcı Akıl ve Anlatıcı Akıl’a odaklanıyor. Sergide Japon sanatçıların şaşırtıcı ve yaratıcı yapıtları, teknolojiyle anlatımı en olağandışı biçimlerde birleştiriyor. 6 Ağustos - 3 Ekim tarihleri arasında açık kalacak sergi kapsamında, sanatçı sunumları, paneller ve film gösterimleri gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Nilüfer Enka Açıkhava’da

Türk Pop Müziğinin en önemli isimlerinden Nilüfer’in yağmur nedeniyle iki kez ertelenen konseri 18 Ağustos Çarşamba akşamı gerçekleşecek! 22. ENKA Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde ünlü sanatçı, eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarını müzikseverler için seslendirecek.

Tel: 0212 276 22 14/209

Adrian Paci: Kırılgan Hayat

Adrian Paci 1969 yılında Arnavutluk’ta doğdu. Ülkesinde iç savaş çıkması üzerine 1997’de İtalya’ya yerleştikten sonra Milano’da yaşamaya ve çalışmaya başladı. Tiran’da resim eğitimi alan Adrian Paci, Milano’da deneysel video çalışmalarına yöneldi. Bu çalışmalar, ülkesindeki siyasi değişimlerin sonuçlarını inceleyen, ayrıca Arnavutluk geleneklerine ve âdetlerine övgü niteliği taşıyan bir anlatı geliştirmesini sağladı. İstanbul Modern’deki Paci sergisinin küratörü Paolo Colombo.