İran 11 Eylül’ü ve Holokost’u inkâr ediyor

11 Eylül saldırılarını uydurma, Holokost’u masal olarak nitelendiren İran’da yayınlanan bir web sitesi, İsrail’deki Yad Vaşem Soykırım Müzesi’nin sert tepkisini çekti. Ahmedinecad ise bildik Holokost inkârını yineledi

Dünya
11 Ağustos 2010 Çarşamba

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, 11 Eylül 2001’de New York Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan saldırılarda, söylenildiği gibi 3000 kişinin öldüğüne dair hiçbir kanıtın olmadığını iddia etti. Ahmedinecad, Amerika Birleşik Devletleri’ni, 11 Eylül saldırılarını bahane ederek, Afganistan ve Irak savaşını başlatabilecek kamuoyunu oluşturmakla suçladı. Saldırılar yapılmadan önce Siyonistlerin ofise gitmemeleri için uyarıldığını, bu yüzden de hiçbirinin saldırıda ölmediğini de sözlerine ekledi.

11 Eylül saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin isim listesinin açıklanmış olmasına rağmen Ahmedinecad, “Saldırılarda 3000 kişinin öldüğünü duyurdular, ancak isimlerinin açıklandığı hiçbir belge yok. Siz görmüş olabilirsiniz ama ben görmedim,” dedi.

Ahmedinecad televizyonda verdiği bir demeçte de, “11 Eylül’ün hikâyesi nedir? 5, 6 gün boyunca, medyanın da yardımlarıyla herkes Amerikan hükümetinin Afganistan ve Irak’a saldırmaya hakları olduğunu düşünsün diye, kamuoyu oluşturmaya çalışılmasıdır” dedi. 11 Eylül saldırılarını daha önce de  ‘tamamen uydurma’ olarak niteleyen Ahmedinecad, Holokost’u da bir kez daha inkâr etti.

Son olarak İran’ın, Holokost’u alaylı bir şekilde sorgulayan karikatür içerikli bir web sitesi yayınlaması, İsrail’deki ulusal Soykırım Müzesi Yad Vaşem’in şiddetli tepkisini çekti. 

Web sitesi, hükümetten bağımsız bir kültürel kuruluş tarafından finanse ediliyor. Henry Mancini’nin Pembe Panter müziği ile açılan web sitesi, ‘Holokost diye adlandırılan, II. Dünya Savaşı sırasında 6 milyon Yahudi’nin öldürülmesi olayı tamamen bir yalandır’ iddiasını savunuyor. “Bu sayfa, Holokost bahanesi ile öldürülmüş kişilerin anısına düzenlenmiştir” diyerek, İran’a göre, Holokost bahane edilip öldürülen Filistinlilere hitap ediyor.

Yad Vaşem konu ile ilgili açıklamasında, “Holokost’u yalanlamak amacıyla yayınlanan web sitesi İran’ın çıkardığı en son Holokost inkârı. İran bu yolla tarihe duyarsız kişileri etkilemeyi amaçlıyor. Kaba ve alaylı bir şekilde Holokost’u yalanlayan ve çarpıtan karikatürler ve yazılar İran’ın Holokost, Yahudiler ve İsrail gerçeğini hiçe saymasını yansıtıyor” denildi.

Ahmedinecad ayrıca batı ülkelerinin basın özgürlüğü adı altında Hz. Muhammed’i aşağılayan karikatürlerin yayınlamasına ve bir milyarın üzerinde nüfusa sahip Müslüman toplumunun değerlerinin rencide edilmesine izin vermelerini, tarihi olayların sorgulanması olarak değerlendiriyorlar ve bunun bir suç olduğunu iddia ediyor. Ahmedinecad ayrıca Nazi soykırımı gerçekse bile, suçluların cezalandırılması gerektiğini ama bu İsrail’in, Filistinlilere karşı soykırım gerçekleştirmesine bir bahane olmaması gerektiğini söyledi.