Büyükada’da Şoreş gecesi

Geçtiğimiz Pazar günü Talmud Tora Şoreş Grubu’nun Büyükada Kültür Merkezi’nde düzenlediği geceye Hahambaşı İsak Haleva, Bet Din üyeleri, Cemaat Başkanı Sami Herman, cemaat idarecilerinin yanı sıra davetliler katıldı

Toplum
11 Ağustos 2010 Çarşamba

Gecede, Talmud Tora’nın iki sene evvel Bar ve Bat Mitsva sonrası çocuklara yönelik başlattığı ve kök anlamına gelen “Şoreş Projesi” katılımcıları iki senelik birikimlerini davetlilerle paylaştılar. Şoreş artık kök olmaktan çıkıp yeşermeye başlayan bir fidan... 

Gece, Büyükada Sinagogu’nda yapılan Minha ve Arvit’in sonrasında birlikte  yenilen yemekle başladı. Ardından, Talmud Tora Genel Başkanı Yusuf Andiç, Şoreş Grubu’ndan bahsederken, gelenek ve göreneklerinin devam ettirilmesi konusunda gurubu geleceğe yönelik güven ve umut verici bulduğunu dile getirirken projeye emek verenlere teşekkürlerini sundu.

Hayim Eskenazi proje kapsamında çeşitli eğitim ve faaliyetlerin yapıldığından bahsetti ve önümüzdeki seneden itibaren gençlerin Talmud Tora ile kurumlarında üstlenecekleri görevlerde cemaate yararlı bireyler olacaklarından bahsetti.

Şoreş gençleri, edindikleri birikimlerinden bahsederken, geçtikleri sürecin hem keyif aldıkları hem de eğitsel bir süreç olması üzerinde durdular. Gençler hazırladıkları bir film ile düşüncelerini somutlaştırdılar.   

Gecenin sonunda kendisine söz verilen Rav Moşe Benveniste, Şoreş grubunun ileride önemli işlerde görev alabileceklerini ve seçtikleri yolda Tanrı’nın onları her zaman güzel yerlere getireceğinden bahsetti. Hahambaşı Rav Haleva ise, grubun önemli olduğunu vurgularken, Şoreş oluşumunun içinde yer alan herkesi övdü.  Son olarak, Cemaat Başkanı Herman da, gençlere grupta yer aldıklarından dolayı çok şanslı olduklarını ve bu yolda ilerlemeleri önerisinde bulundu.

Şoreş grubu yetkilileri, gecenin düzenlenmesinde kendilerine yardımcı olanlara, katılımlarıyla kendilerini onurlandıranlara teşekkür ettiler.