Büyükada Sinagogu´nda toplu Bat-Mitzva töreni

Toplum
11 Ağustos 2010 Çarşamba

Geçtiğimiz cumartesi günü Büyükada Hesed Le Avraam sinagoguna gidenler, renkli bir sabah geçirdiler. Dört genç kızın birlikte yaptıkları Bat- Mitzva töreni, İsrail’den gelen dünyaca ünlü Kantor Simon Kohen’in ilahileri ile unutulmaz bir güne dönüştü.

Tuna-Alber Arditi’nin kızları Nazlı, Selin-İzak Duenyas’ın kızları Fiona, Karen-Yusuf Kohen’in kızları Laurie, gerek içten hissederek söyledikleri dualar, gerek coşkuyla seslendirdikleri şarkılar, gerekse her biri kendi hazırladıkları konuşmalarla sinagogdakilere duygusal anlar yaşattılar.

Aşkenaz Cemaati’nin katkılarıyla yurt dışından gelen Kantor Simon Kohen’in ve Zürih Sinagogu Baş Kantoru Hazan Mihael Azugi’nin etkileyici sesleriyle yorumladıkları ilahiler sinagogda bulunanları adeta büyüledi.

Sabah duasına, Cemaat Başkanı Sami Herman,  Aşkenaz Cemaati Başkanı Binyamin Poluman, Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, geçmiş dönem Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Hahambaşılık Bet- Din üyelerinden Rav Moşe Benveniste, Ortaköy Haham Akaali Rav Naftali Haleva, Yeniköy Haham Akaali Rav İzak Peres, Aşkenaz Sinagogu Haham Akaali  Rav Mendy Chitrik’in yanı sıra  cemaat idarecileri ve davetliler  katıldı.

Herman günün önemini belirten bir konuşma yaparak Bat-Mitzva yapan genç kızları ve ailelerini tebrik etti, onlara bundan sonraki yaşamları için iyi dileklerini iletti.

Sabah duası, daha sonra Kültür Merkezi’nde verilen seuda ile son buldu.