/Sanat Limanı’nda dört yeni sergi

4 Ağustos 2010 Çarşamba

İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı, 4 yeni sergiye ev sahipliği yapıyor. “Kader Denizi”, “Japonya’ya Avrupa Bakışı”,  “Aramızdaki Mekân” ve “Yunanistan’da Mimari Paralellikler: 19. Yüzyıl Geleneğinden 21. Yüzyıl Değişikliğine” isimli sergiler, 30 Temmuz Cuma akşamı gerçekleşen açılışta sanatseverlerle buluştu.

Yunanistan’da Mimari Paralellikler: 19.Yüzyıl Geleneğinden 21.Yüzyıl Değişikliğine (30 Temmuz- 19 Eylül)

Sergi, tanınmış Yunan mimar Aristotelis Zachos’un (1871-1939), Benaki Müzesi’nin yeni Yunan mimarisi arşivine ait olan 100’den fazla fotoğrafını içeriyor ve izleyicileri mimari geleneğin bugünkü durumu hakkında düşünmeye yönlendiriyor.

A Space Between/Aramızdaki Mekân (30 Temmuz-19 Eylül)

Eleni Kotsoni, Raziye Kubat, Çağrı Saray,’ın işlerinden oluşan güncel sanat bu sergi, mekâna özel bir enstalasyon olarak, nesneler, çizimler ve resimler ile Yunan ve Türk sanatçılar arasında diyalog açan bir etkinlik oluşturuyor.

 Japonya’ya Avrupa Bakışı: Bugünün Japonyası Vol.12 (30 Temmuz- 29 Ağustos)

“Japonya’ya Avrupa Bakışı” projesine katılım gösteren 3 fotoğrafçının grup sergisi niteliğini taşıyor. Fotoğrafçılar Silva Bingaz (Türkiye), Gábor Arion Kudász (Macaristan), Andreas Gefeller (Almanya) 2010 yılının Mart ve Nisan aylarında Japonya’nın doğusunda yer alan Tottori bölgesinde, Japon Denizi’ne bakan bölgede fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdiler.

Kader Denizi (30 Temmuz-29 Ağustos)

Mehmet Günyeli  ve Bejan Matur’un “Kader Denizi” başlığı altında sunduğu fotoğraf-video ve şiirden oluşan sergi, günümüz dünyasının en ağır dramlarından olan mültecilik konusunu işliyor.Türkiye’nin Modern sanat  geleneğinde önemli  yeri olan yazı ve resim birlikteliği, Günyeli ve Matur’un  işbirliğinde yinelenirken, aynı zamanda “insan ticareti” denilen bu suça ortak eleştirel bir bakış sunuyor.  Tel: 0212 243 90 74

Caz’a devam…

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Ramazanda Caz”, ünlü Müslüman caz sanatçılarını konuk edecek. Konserler, Topkapı Sarayı’nın I. Avlusu’nda ve Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenecek. Etkinliğe Ahmad Jamal, Anouar Brahem, Abdullah Ibrahim ve Dhafer Youssef’in yanı sıra Türkiye’den İlhan Erşahin ve Aydın Esen katılacak. Festival kapsamında ayrıca Türk Müziği yorumcularından Münip Utandı, Dede Efendi’den eserler sunacak. “Ramazanda Caz”ın son konserindeyse Kudsi Erguner ve topluluğu, ‘Islam Blues’ başlıklı bir dinletiyle sahne alacak.

 Zülfü Livaneli Açıkhava Tiyatrosu’nda...

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, 7 Ağustos Cumartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenlerine muhteşem bir müzik ziyafeti verecek! “Livaneli

Klasikleri”nin seslendirileceği gecede dinleyicilerden oluşan dev koro sanatçıya eşlik edecek.