Hamas’tan kadınlara her hafta yeni bir yasak

Hamas yönetimi geçtiğimiz günlerde kadınların toplum içinde sigara ve nargile içmesini yasaklarken, bu hafta da giyim mağazalarının vitrinlerinde kadın iç çamaşırı sergilenmesini yasakladı

Dünya
4 Ağustos 2010 Çarşamba

Gazze Şeridi’nin yönetimini elinde bulunduran Hamas, her gün kadınlara yönelik yeni yasakları uygulamaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde kadınlar için Gazzelilerin en büyük sosyalleşme etkinliklerinden biri olan nargile içmeyi yasaklayan Hamas yönetimi bu hafta da kadın giyim eşyaları satan dükkânlara yönelik bir yasak uygulaması başlattı.

Gazze’deki giyim mağazalarında kadın iç çamaşırı ya da pijamaların sergilenmesi, dükkânlarda elbise deneme kabinlerinin bulunması, vitrinlerde renkli ya da koyu cam kullanılması yasaklandı. Gazze polisi ayrıca kadın eşyaları satan mağazalarda güvenlik kamerası bulundurulmasına ve mağazalarda kadın müşteri varken dükkânların kapısının kapalı tutulmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Gazze kadınlara yönelik yasaklar arasında motosiklet kullanma ve gece yarısı sonrasına kadar düğünlerde kalma yasakları da bulunuyor. Ayrıca tüm kadın öğrenci, öğretmen ve avukatların başörtüsü giyme mecburiyeti bulunuyor.