57 ülke antisemitizmle mücadele için imza attı

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın girişimi ile 57 ülke antisemitizm ve Holokost inkârcılığına karşı mücadelede işbirliği yapma kararı aldı

Nelly BAROKAS Kültür
28 Temmuz 2010 Çarşamba

“The Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research” (ITF) ve “Office for Democratic Institutions and Human Rights” (OSCE), İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon ile birlikte antisemitizm ve Holokost  inkarcılığına karşı ortak mücadeleyi 57 ülkenin işbirliğinde yürütme kararı aldı.

Ayalon konu ile ilgili; “Bu anlaşma 57 ülkenin İsrail’in varlığının yadsınmasına ve dünyanın çeşitli yerlerindeki Yahudilere yönelik antisemitizme karşı işbirliği içinde savaşma anlaşması olup, 57 ülkeyi bu konuda güçlendirecek olumlu bir adımdır” açıklamasını yaptı. Ayalon ayrıca; “Ne yazık ki Holokostu inkar edip yeni bir Holokost hazırlığı içinde olanlar var. Vahşetin tekrarlanmaması için Holokost’un her zaman anımsanması ve bu şekilde dünyanın yaşanması daha güvenli bir duruma dönüştürülmesi gerekir” ifadesini kullandı.