Nazaret endüstriyel parkına kavuşuyor

Ekonomi
21 Temmuz 2010 Çarşamba

İsrail Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, Nazaret  Endüstriyel Park’ının temel atma töreninde, “Endüstriyel Park Projesi, Arap sektöründe konusunun ilk örneği. Bunun yanında,  Nazaret şehrinde ve yakın çevresinde bir değişim yaratmak, çevreye istihdam sağlamak  ve Yahudiler ile Araplar arasındaki ilişkilere katkı sağlamak amacını taşıyor” dedi.

İşadamları, sanayiciler, heyet temsilcileri ve  yetkililerin katıldığı törene, İsrail Azınlıklarla İlişkiler Bakanı Avishay Braverman, İsrail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fisher ve Nazaret Belediye Başkanı Ramez Jaraisi de katıldı. Törende, İsrail’deki Avrupa Birliği Büyükelçisi Andrew Stanley ve Endüstriyel Park’ın müdürü Shawki Khatib de bulundu.

Bakan Ben-Eliezer tören sırasında “ Endüstriyel Park, bölgedeki istihdam sorununa çözüm sunacak, fabrikaların ve işletmelerin gelişmiş bir endüstriyel alandan ve altyapıdan, elverişli ulaşımdan, yetenekli işgücünden yararlanabilecekleri  bir mıknatıs görevi görecek” dedi ve ekledi: “Arap nüfusu, İsrail ekonomisine, yetenekleriyle katkıda bulunabilecek  büyük bir potansiyel. Bu poyansiyelden  en iyi şekilde faydalanmayı bilmemiz gerek. Bu nüfusun, mevcut işgücüne yeterince katılamıyor olması, bizi ülke olarak üzmektedir. Ülkemizdeki sosyal farklar, İsrail’de birlikte varolmayı tehlikeye sokan sosyal sorunlar yaratmaktadır.  Umarım ki, bu tür projeler, , İsrail topraklarında eşitlikçi bir hayat için, bir temel ve bir örnek oluştururlar.