İsrail, Kongo’daki yanık kurbanlarının yardımına koştu

Ciddi yanıkları olan hastaları tedavi etmek üzere İsrail’den Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne doktor ve medikal cihazlar gönderildi

Dünya
21 Temmuz 2010 Çarşamba

2 Temmuz’da Kongo’nun Sange kentinde, 250 kişinin hayatını kaybetmesine ve yaklaşık 200 kişinin yaralanmasına neden olan benzin tankeri patlamasını takiben, İsrail Dışişleri Bakanlığı felâket bölgesine İsrail Ulusal İşbirliği Ajansı (MASHAV) aracılığıyla yardım gönderiyor. Sheba Sağlık Merkezi’nden altı kişilik bir doktor heyeti, medikal cihazlar ile birlikte ciddi şekilde yaralananları tedavi etmek üzere Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne uçtu.

Her biri estetik cerrahi ve yanık tedavisinde uzman olan doktorlar, 12 Temmuz sabahı vardıkları Kongo’nun doğusunda, Burundi sınırındaki Sange ve Uvira kentlerinde ciddi yanıkları olan hastaları tedavi ediyorlar.

Ekip, Cumhurbaşkanı Joseph Kabila’nın ve Kongolu dışişleri ve sağlık bakanlarının desteğiyle ve Kongolu yetkililerle koordine bir şekilde gönderildi. İnsani misyona yardım etmek amacıyla gelen BM özel timine (MUNESCO), bölgede heyetin karşılanmasını kolaylaştırma ve güvenliğini sağlama talimatı verildi.