Anne Frank’ın hikâyesi artık çizgi roman

Dünya
21 Temmuz 2010 Çarşamba

Daha geniş bir kitleye ulaşması amacıyla Anne Frank’ın Nazi Toplama Kampı’ndaki ölümüne dek olan hayatı çizgi romanda işlenecek

Anne Frank’ın Evi Müzesi’nin üstlendiği bir proje ile ‘Anne Frank’ın Günlüğü’ çizgi roman olacak. Müze Sözcüsü Annemarie Bekker,  Holokost’tan kurtulan ve en çok okunan belge niteliğine sahip Anne Frank’ın Günlüğü’nün çizgi roman şeklinde basılmasıyla birçok gence ulaşabileceklerini belirtti.

Holokost ve soykırım gibi ciddi konuların işlendiği çizgi roman kitapları yeni değil. Daha önce de Auschwitz kurtulanı olan babası ile ilgili Art Spiegelman’in yayınlamış olduğu ‘Maus’ isimli yapıt 1992’de Pulitzer Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

En çok satan grafik romanlardan ‘9/11 Komisyon Raporu’ kitabının yazar ve çizeri Sid Jacobson ile Ernest Colon’un çalışması ile hazırlanan eser için Anne Frank Müzesi’nden onay alındı.  Hazırlanan biyografik eserde sınıflarda kullanılmak üzere II. Dünya Savaşı ile ilgili öğretim malzemeleri de yer alacak. Eserin Almanca, Fransızca ve İtalyancaya da çevrilmesi planlanıyor.