Çanakkale ‘Yaşar Abi’sini kaybetti

Toplum
24 Şubat 2010 Çarşamba

Çanakkale’nin sevilen isimlerinden Aşer Yohay (Yaşar Spor) geçtiğimiz hafta içinde hayatını kaybetti.

 Uzun yıllar Çanakkale’de esnaflık yapan Yaşar Yohay’ın ölüm haberi şehrin yerel gazetelerinde geniş yer aldı. Hemşerileri tarafından da çok sevilen Yohay’ın 18 Şubat Perşembe günü Mekor Hayim Sinagogu’nda gerçekleştirilen cenaze törenine  ailesi, İstanbul’dan yakınları,  Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  MHP, CHP, AKP, DP ilçe teşkilatları Başkanları, çarşı esnafı   hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gökhan,  “ O, herkesin sevdiği Yaşar Abi’siydi. Günümüzde insanlar selam vermemek adına sokak değiştirirken, Yaşar Abi’yi görmek için yollarını değiştirirlerdi.  Uzlaşmacı kişiliğiyle örnek bir insandı” dedi.  Başkan Gökhan, bir sokağa adının verileceğini, sürekli kullandığı bisikletinin ise şehir müzesinde sergileneceğini açıkladı.

Yaşar Yohay, rahatsızlığı süresince kaldığı Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, Mekor Hayim Sinagogu’nun yeniden hayat kazanmasına önayak olan üniversitenin Kurucusu ve Rektörü Prof. Ahmet Mete Tunçoku, çarşı esnaflarından Levent Ordulu ile Emekli Veteriner Hekim Yusuf Eroğlu  başta olmak üzere Çanakkalelilerden büyük alâka görmüştü.

Çanakkale Yahudi Cemaati’nin de büyük destekçisi olan Yohay,  şehre tüm gidenlerin mutlaka ziyaret ettikleri ve yardım gördükleri kişisiydi.

Yaşar Aşer Yohay’ın yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.