DYD Kültür ve Sanat Festivali’nde eğlenceli final

Toplum
24 Şubat 2010 Çarşamba

Dostluk Yurdu Derneği’nin cemaat bireylerinin hayatlarına renk katmak amacıyla gerçekleştirdikleri Kültür ve Sanat Festivali geçtiğimiz Cumartesi akşamı Los Paşaros Sefaradis Konseri ile Jojo Eskenazi Gözcü nam-ı diğer Moiz’in sahne aldığı bir gece ile sonladı.

Hahambaşı Rav İsak Haleva, eşi Recina Haleva ile katıldıkları gece büyük ilgi gördü.

Karen Gerşon Şarhon ve İzzet Bana, Selim Hubeş ile Yavuz Hubeş eşliğinde Sefarad Kültürü’nün sevilen şarkılarını ve  her yıl Kudüs’te yapılan FestiLadino Müzik Yarışmasına dereceye giren eserleri seslendirirken, Şarhon’un şarkılar arasındaki anlatıları konsere ayrı bir güzellik kattı.

Program devam ederken, Jojo Gözcü, İzzet Bana ve İzzet Sarfati 35 yıl önce derneğin sahneye koyduğu “Fikso” oyununu ve 2010 versiyonunu sahnelediler.  Daha sonra Gözcü ( Moiz) 15 günlük Kültür ve Sanat maratonuna gösterilen az ilgiyi kendine has üslubuyla hicvetti.

Gecenin sonunda DYD Başkanı İzi Doenyas, sahne alan sanatçılara ve etkiliğin fikir babası Momo Eskenazi’ye derneğin simgesel anahtarı bulunan plaketlerle teşekkür etti.

Gözcü’nün konuşmalarından da anlaşıldığı üzere, festivalin beklenenden az ilgi görmesi dernek yönetimini bu yolda ilerlemekten vazgeçiremeyecek olsa da üzmüş olduğu aşikâr. 15 gün süren etkinlik süresince DYD’nin lokalinde cemaatimiz sanatçılarının fotoğraf, heykel, karikatür ve resim çalışmaları sergilendi, yerli yabancı birçok sanatçı sahne aldı.