/ 'çizgili 50 yıl' karikatur sergisi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Picasso’dan Gravürler Pera Müzesi’nde

Ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso’nun 20. yüzyılın ilk yarısına ait en önemli gravür dizisi Suite Vollard, 16 Şubat-18 Nisan tarihleri arasında Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde sergileniyor...

Picasso’nun çok önemli bir dönemi olarak bilinen, 1930’lara tarihlenen, tema ve teknik açıdan ilginç bir çeşitliliği yansıtan bu 100 gravürde genel olarak, aşk, çıplaklık, erotizm, tutku, kaos, portre, mitolojik temalar ve yaşamöyküsel göndermeler görülüyor.  İspanya-Mapfre Vakfı Koleksiyonu’na ait bu seçki, Cervantes Enstitüsü’nün katkılarıyla İstanbul’da…

Mayor Sinagogu’nda sergilenen “Molecular” mercek altında

20 Şubat Cumartesi günü saat 14.00-17.30 arasında Garaj İstanbul’da Serge Spitzer’in ‘Molecular’ yerleştirmesi üzerine halka açık bir tartışma gerçekleştirilecek. Aralarında Chipperfield Architects’in kurucusu David Chipperfield, Sydney Bienali küratörü David Elliot,  Beijing Ullens Center for Contemporary Art’ın yöneticisi Jerome Sans, Serge Spitzer, Ali Akay, Hasan Bülent Kahraman, Vasıf Kortun gibi isimlerin katılacağı etkinlikte, “İçerik olarak Bağlam Heryerde? / Context as Content Everywhere?” sorusuna cevap aranacak. Serge Spitzer’in Molecular (ISTANBUL) yerleştirmesi gördüğü ilgi üzerine 2010 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Tel: 0 216 544 94 19

‘Çizgili 50 Yıl’ Karikatür Sergisi

Karikatürist Nezih Danyal’ın çizerliğinin ellinci yılı nedeniyle düzenlenen ‘ÇİZGİLİ 50 YIL’ karikatür sergisi 18 Şubat- 7 Mart tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılıyor. Sergide daha önce Berlin, Hamburg, Rotterdam, Paris, Londra, Tahran, Kahire, Hirosaki (Japonya), Osieck (Hırvatistan), Varşova, Legnica (Polonya), Lefkoşa kentlerinde açılan ve 90 karikatürden oluşan Globanatolization sergisinden seçilen 30 karikatür sergileniyor. Açılış, 18 Şubat günü saat 18.00’de gerçekleşecek.

Tel: 0212 249 01 50  

Carmen Dans Gösterisi ve Aida Gomez CRR Konser Salonu’nda

İspanya’nın ve Flamenko dansının en büyük isimlerinden Aida Gomez ve grubu, ‘CARMEN’ gösterileri ile Dünya turnesi kapsamında 23 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda! Bizet’in unutulmaz Carmen müzikleri ile gösteri için Jose Antonio Rodriguez tarafından özel bestelenmiş Flamenko eserleri, dans ve müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

 

Tel: 0212 274 43 48