Mavi suların incileri Avrasya Boat Show’da

İstanbul, denizcilik sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından birine ev sahipliği yapıyor. Avrasya Boat Show 12-21 Şubat tarihleri arasında deniz tutkunlarını bir araya getiriyor

Ekonomi
17 Şubat 2010 Çarşamba

Dünyanın karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show’da mavi suların incileri görücüye çıkıyor. Küçük, orta ve mega büyüklükte 200 teknenin görülebileceği Avrasya Boat Show’un sektöre bir milyar Dolarlık hareket getirmesi bekleniyor. Fuar, 12-21 Şubat tarihleri arasında sektör temsilcileri ve deniz tutkunları ile buluşuyor.

Toplam 300 milyon dolar değerinde deniz araçları ve ekipmanlarının sergileneceği Avrasya Boat Show’a 250 firma katılıyor. Fuarda görülebilecek markalar arasında Azimut, Chris Craft, Northstar, Jeaneau, Benetau, Princess, Absolute, Dominatör, Searay, Marquis, Rockharbour, Elan, Alson, Baveria, Galeon, Bayliner, Meridien, Hanse, Sessa, Lberty, Larson, Stingray ve Rinker de yer alıyor

Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA) Genel Sekreteri Tony Rice fuarın VIP açılış gününde yaptığı konuşmada, ülkemizin Akdeniz Bölgesi için büyük önem taşıdığını, tekne ve yat sektörümüzün geliştiğini ve sahilleri açısından Türkiye’nin gözde bir ülke olduğunu belirtti.

ABD sektör derneği NMMA (National Marine Manufacturers Association) Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Dammrich ile ABD’de yaklaşık on milyona yakın üyesi bulunan Büyük Göller Yatçılık Federasyonu) Başkanı Ned Dikmen’ın da ziyaret ettiği fuarda Dentur Başkanı Yavuz Sipahi de vergi oranlarında yapılması gereken reformlara dikkat çekti.

Avrasya Boat Show’a Hollanda, Almanya, İngiltere, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinden 5.721 yabancı ziyaretçi katıldı. 75.000 m² alanda düzenlenen Avrasya Boat Show’da yer alan markalardan bazıları Giant Motoryachts, Atlantis, Intermare, Delphia , Comet, Sealine, Glastron, Fairline, Regal, Northshore, Ferretti, Riva, Beneteau, Azimut, Bayliner, Maxum, Meridian, Polaris, Galean, Carianda Yachts, Criscraft, Archamboult, Riviera, HanseYachts, Bavaria, Sanboat, Larson, Hallberg Rassy, Nimbus, Board Cruise, Jeanneau, Rinker, Northstar, Mastercraft, Tomcat, Stringray, Rancraft, Alson, Chaparral, Bat, Classic Cruiser, Taylan, Star, Egemar Liberty, Ada Board Yard, Alfa Beta, Barbarossa, Bonito, Posedion ve Apex oldu.

Tekne, Yat ve Ekipmanlar 300 Milyon Dolar

6 salonda gerçekleşen fuarda tekne, yat, yelkenli, motor boat ve ekipmanları sergileniyor. Yetkililer, fuarda 2.000 ürünü görmek mümkün olduğunu belirtiyorlar.

Fuarın en büyüğü Princess

Sektördeki son yeniliklerin, görülebileceği bu dev organizasyonun en büyük teknesi 24,1 metre boyu ile Princess 78 MY.  Princess’i 22,18 metre uzunluğu ile Squadron 70 izliyor.

Yeni modeller Avrasya Boat Show’da duyruldu

Dünyaca ünlü Azimut – Benetti grubunun dünyada sadece Türkiye’de Sirena Marin tesislerinde ürettiği 38 ve 40S de fuarda tanıtılacak. Yurt dışına ihraç edilen her iki motor yatın fuarda büyük dikkat çekmesi bekleniyor.

Sirena Marine’in ilk yerli marka yelkenlisi ‘Azuree’ de ilk kez Avrasya Boat Show’da görücüye çıkacak. Yelkenli, İtalyan-Türk ortak tasarımı ile üretildi.