Le Cordon Bleu’de Türk Muftağı

Toplum
17 Şubat 2010 Çarşamba

8 Şubat  Pazartesi günü Paris’teki Le Cordon Bleu’de Türk Mutfağı uygulamalı dersi verildi.  Gazetemiz yazarlarından Sibel Cuniman Pinto ile İstanbul Mutfak Dostları Derneği İkinci Başkanı yemek yazarı Sevim Gökyıldız, Le Cordon Bleu Paris Aşçılık Okulunun “Chef Invité” programına davet edildiler. Değerli Türk ve Fransız gazetecelerin onurlandırdığı günde Le Cordon Bleu’nun Halka İlişkiler Müdiresi Catherine Baschet’nin açılış ve tanıtım konuşmasının ardından okulun öğrencileri, davetliler ve basına açık yapılan sunumda mercimek köftesi ve Gaziantep’in meşhur etli kurutulmuş patlıcan dolması yapımı gösterildi. Tatlı olarak güllaç yapıldı, bademli bayram helvası kavruldu. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen elliye yakın öğrencinin bulgur, nar ekşisi, sumak, biber salçası, güllaç gibi mutfağımızda sıkça kullanılan malzemeleri yakından incelediği ve hazırlanan yemekleri tattığı derste, Türk mutfağının incelikleri anlatıldı. Ders ertesi, Fransa’da Türkiye Mevsimi kapsamında verilen kokteylde davetliler Fransız masasında çeşitli ekmek ve Fransız peynirlerini şarap eşliğinde, Türk masasında ise,IKSV’nin katkılarıyla sunulan kuruyemiş, kuru kayısı ve lokumları rakı eşliğinde tatma imkanı buldular. Gecenin sonunda Türk kahvesi ve likör ikram edildi.