Adı gibi ‘FUN DAY’

Ulus Özel Musevi Okulları’nın 9-12 yaş grubuna yönelik hazırladığı FUN DAY’ etkinliğinde 250’ye yakın genç 14 Şubat Pazar günü eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı

Toplum
17 Şubat 2010 Çarşamba

Farklı atölye çalışmaları, Mini Golf, Nintendo Wii –Mindball – satranç turnuvalarından oluşan günün sonunda, çikolata ikramı eşliğinde yapılan Karaoke Parti ise etkinliğe damgasını vurdu.

Sabah 10.30’dan itibaren okula gelmeye başlayan katılımcıları  Ekip UÖMO ve UÖML öğrencileri karşıladı.

Etkinlikte görev alan lise öğrencileri FUN DAY’i anlattı

Suzy Asa: Biz birkaç Ulus’lu genç için 14 Şubat Pazar  Sevgililer Günü’nün çok da önemi yoktu. ‘Görevli’ gibi gözüküyor olsak da her birimizin güne gülerek başlamasıyla iş, daha çok gönül işine dönüşü vermişti bile.

‘Fun Day’ etkinliği sabah saatlerinde başladı. Katılacakları atölyeler öncesi bir Purim havası içinde geçen kostüm denemeleri ve kocaman bir satranç takımı üzerinde başlayan mücadeleler 11 buçuğa kadar sürdü. Ardından ilk atölyeler başladı. Kimi bu kadar seçenek arasından neye katılacağını şaşırmış; bir pasta süslemeye gidiyor, bir uçurtma yapmaya, kimiyse Wii oynayabilmek için saatlerce sıra bekliyordu. Çok keyifli geçen bir öğle yemeği sonunda ikinci ve üçüncü atölyeler de gerçekleşti.

Bizler oradan oraya koşuyor, bazen gitmek istemeyen çocukları annelerinden kaçırıyor, bazense onlarla biz de uçurtma, kart, mum, robot, sihir yapıyorduk. Asistandık asistan olmasına ama, sanırım bizlersiz daha bir ders havasında geçecekti adı üstünde ‘fun’ olması gereken bugün.

Atölyeler bittiğinde herkesin üstü başı kirlenmiş, yorgun ve terli bir haldeydik. Asıl enerjimizi karaokeye saklamayı unutmuş gibiydik.

Aynalı salona indiğimizde etrafa yayılan çikolata şelalesinin kokusu hepimizi kendimize getirmiş olmalı ki, müzik başladığı andan itibaren yorgun vücutlar tekrar kahkahalarla şarkı söylüyor,  adeta yarışıyorduk. Biz de dâhil hepimiz sanırım günün sonunda kendimizi kaybetmiştik. Baştaki ciddi beyaz bluzlar, gömlekler üstü başı çikolatalanmış, sabırla gülümseyen suratlar kahkahalara ve sesi kısık hallere dönüşüvermişti bile. Çocuklarsa zaten aynı enerjilerini koruyup son şarkıya kadar eksiksiz eğlendiler. Evet, böyle etkinliklerde çocukların önünde tek bir top olsa bile eğlenir gözükürler çünkü onlar için yeter aslında her şey. Yine de bizler orada sadece yol gösterip kağıt dağıtmadık, gerçekten etkinliğin adını yaşattık. Onların gözlerinde “Gitmek istemiyorum!” diye bağıran hüznü görmekse sanırım her şeye değer!

Betsi Levi: FUN DAY’in en güzel tarafı miniklerin gözündeki o katıksız eğlence pırıltısını görmekti. Katılan herkes hem eğlendi hem de bir şeyler öğrendi. Bence bu etkinlik gelenekselleştirilmesi gereken bir olay.

Şirli Sisa: 250’ye  yakın çocuğun yalnızca dudaklarında değil, gözlerinde de o gülümsemeyi görmek beni de çocukluğuma döndürdü. Onlara yardımcı olurken bizde jel mum, parfüm yapımı gibi atölyelerde çok eğlendik.Bu gibi etkinlikler için okulumuza sonsuz teşekkürler.

Sinan Hazan: Çok güzel ve eğlenceli bir gündü. Çocuklarla birlikte golf,  nintendo Wii ve Mindball oynadık. Onları farklı sınıflardaki atölyelere götürdük ve atölyelerde eğitmenlere yardımcı olduk. Ama en önemlisi gün boyunca  hep birlikte çok eğlendik.

Renin Karmona: Böyle bir organizasyonun içinde olmaktan büyük gurur duydum. Bizleri böyle organizasyonlara dahil ederek farklı  deneyimler  kazanmamızı sağlayan okuluma teşekkürler.

Etkinliğe katılan öğrenciler

TERRY KARAKO

Çok eğlenceli bir gündü. Bu yıl bir kez daha yapılmasını istiyorum.

HAYMİ YANAR

Bu güne kadar hiç böyle bir güne katılmadım. Herkese uygun değişik atölyeler vardı. Bir daha yapılırsa hiç düşünmeden giderim.

ROMİNA GÜRKAN

Robot atölyesinde harika bir robot yaptım Ebru atölyesinde yaptığım ebru da çok güzel oldu.

ERAN KAN

Müthiş bir gündü. Sihir atölyesinde çok iyi vakit geçirdim