‘ANLATMASAM OLMAZDI’ Almanca’ya çevriliyor

Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto’nun anılarından oluşan ve Tülay Gürler’in derlediği “Anlatmasam Olmazdı-Geniş Toplumda Yahudi Olmak” adlı kitap Almanca’ya çevriliyor

Toplum
17 Şubat 2010 Çarşamba

‘Anlatmasam Olmazdı’ kitabı bir Alman kültür kuruluşu olan ve çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Orient-Institut üst düzey yöneticilerinden Dr. Richard Wittmann’ın dikkatini çekmiş ve kitabın belli bölümleri Almanca’ya çevrilmiş; 6 Mayıs 2009 günü Alman Konsolosluğu’nda Almanya Federal Başkonsolosu Matthias von Kummer ve Mechthild von Kummer’in himayesinde düzenlenen bir söyleşi ve imza töreninde Bensiyon Pinto ile Tülay Gürler bu kez Alman okurlarla da bir araya gelmişti.

Orient-Institut İstanbul, kitaba akademik çalışmalarının arasında yer vermek isteyince kitabın Almanca’ya çevrilmesi ve Almanya’da basılması gündeme geldi. Almanya’da bir akademik seri içinde yayınlanması öngörülen ‘Anlatmasam Olmazdı’, kasım ayında Almanya’da  gerçekleşecek Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türk ve Alman okurlarıyla yeniden buluşacak.

Kitabın İngilizce’ye çevrilmesi ve ABD’de basılması için gereken çalışmalar da sürmekte.

2008 yılının Eylül ayında Doğan Kitap Yayınları arasında piyasaya çıkan ve büyük ilgi gören “Anlatmasam Olmazdı - Geniş Toplumda Yahudi Olmak” sekizinci baskısını yaptı.

Kitap, Şalom Gazetesi’nin organizasyonuyla 21 Eylül 2008’de Sofa Otel’de yapılan imza günüyle okurlara tanıtılmış, yazarlar 6 Kasım 2008 TÜYAP Kitap fuarında da geniş toplumdaki okuyucularla buluşmuştu.