/Pek yakında Bob Dylan

10 Şubat 2010 Çarşamba

FADO’NUN DİVASI MARİZA İŞ SANAT’TA!

Portekiz Devleti tarafından Portekiz kültürünü yurtdışında en iyi temsil eden sanatçı ünvanı alan Mozambik asıllı şarkıcı Mariza, 1999 yılında efsane Fado şarkıcısı Amalia Rodrigues’in adını taşıyan Vakıf tarafından “Fado’nun Sesi” ünvanını aldı. Türkiye’de de büyük hayran kitlesine sahip olan sanatçı, Grammy ödüllü İspanyol Javier Limon’un prodüktörlüğünü yaptığı son albümü “Terra” da Flamenko, morna, jazz gibi birbirinden farklı tarzları biraraya getiriyor. Sanatçı, son albümü Terra ve Türkiye’de de çok satan Fado Em Mim, Fado Curvo ve Transparante albümlerinden en özel şarkılari ile 20 Şubat’ta İş Sanat’ta! Kaçırmayın!

“Aşkın Damakta Kalan Tadı”

Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun yaptığı ezber bozan, bozduran sergi “Aşkın Damakta Kalan Tadı” bu yıl “En’el Aşk-Ben Aşk’ım” temasıyla üç farklı mekanda İstanbul’u aşkla kuşatıyor. Aşkın “büyülü”, “güncel” ve “saf” hallerine 30’u aşkın sanatçının eserlerinde tanıklık edeceğiniz sergi, Nuruosmaniye Çuhacı Han’daki Galeri Tasarım’da, Nişantaşı City’s’de ve Teşvikiye Galeri Binyıl’da olmak üzere üç mekanda birden sanatseverlerle buluşuyor. Nelli Gavriyeloğlu, Aida Bergsen, Beyza Boynudelik, Bihter Ayda Pekin, Burcu Arısoy, Canan Çelik, Devran Mursaloğlu, Dilek Aydıncıoğlu, Ebru Zarakolu, Elhan Ergin, Gül Bolulu ve Gülnur Özdağlar etkinliğe katılan çok sayıdaki sanatçıdan bazıları. Sergiler, Şubat ayı boyunca gezilebilir.

www.istanbulconcept.com

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

Latin müziğin her versiyonunu Türkiye’ye sevdiren Ayhan Sicimoğlu, 14 Şubat Pazar günü, grubu Latin All Stars’la Ghetto’da olacak. Sicimoğlu esprileri, All Stars’ın bitmek bilmez enerjisiyle unutulmaz bir Sevgililer Günü sizi bekliyor. 

www.ghettoist.net

Sevgililer Günü’nde caz keyfi...

Latin ve Amerikan cazının usta isimlerinden Grammy ödüllü Flora Purim ve Airto Moreira, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Tom Jobim şarkılarını yorumlayacak. 13 ve 14 Şubat  tarihlerinde İstanbul Jazz Center’da gerçekleştirilecek konserlerde, vokaldeki Flora Purim’e, davul, perküsyon ve vokalde Airto Moreira, piyanoda ise Luiz Avellar eşlik edecek. 

Tel: (212) 233 22 38

“Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla”

Cumhuriyet dönemi sanatının sembolü ve “İlklerin kadını” olarak bilinen Semiha Berksoy’un 100.doğum yılı nedeniyle 12 Şubat- 21 Mart tarihlerinde Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi ve Sermet Çifter Salonu’nda iki sergi açılıyor. Berksoy’un yaşamına, sanatına pencereler açacak sergide sanatçının yaptığı resimler, oto portreler ve desenlerin yanı sıra kıyafetleri, fotoğrafları; Nâzım Hikmet, Fikret Mualla ve Celal Esad’ın kendisine hediye ettiği eserler ve arşiv değeri olan objeler sergilenecek. Sergiyle eş zamanlı olarak ayrıca bir de kitap yayımlanacak.

Pek yakında Bob Dylan…

Ünlü müzisyen Bob Dylan 21 yıl sonra tekrar İstanbul’da… 69 yaşındaki sanatçı, dünya turnesi kapsamında Echoes Production organizasyonuyla 24 Haziran’da ülkemizde olacak.

Grammy Vladimir Ashkenazy’nin oldu

Ünlü maestro- piyanist Vladimir Ashkenazy, ‘Prokofiev: Piano Concertos Nos 2&3’ albümüyle en iyi orkestra-çalgı yorumu dalında bu yıl Grammy ödülüne layık görüldü.

Buena Vista’dan canlı “The Havana Lounge”

Havana’nın efsanevi mahallesi Buena Vista’dan Küba müziği ve şiirini 13 ve 14 Şubat akşamları CRR Konser Salonu’nda dinleyebilirsiniz.  Julio Alberto Fernandez,  Julienne Oviedo, Teresa Garcia Caturla, Yanko Pizaco Tomas Ramos ve Rodolfo “Peruchin” Argudin’den oluşan grubun konserleri Sevgililer Günü için bir alternatif oluşturuyor.