Dostluk Yurdu Derneği’nde Kültür ve Sanat buluşması

Dostluk Yurdu Derneği’nin 7-20 Şubat tarihleri arasında düzenlediği 1. Kültür ve Sanat Festivali 7 Şubat Pazar günü yapılan açılış töreni ile başladı. Açılışa Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’nın yanı sıra birçok kurum, kuruluş ve dernek temsilcileri katıldılar

Toplum
10 Şubat 2010 Çarşamba

Davetliler öncelikle, her katı ayrı bir sanat galerisi haline getirilen dernekte  Esti Saul’ün resim, Rozi Maçoro ve Sara Tezman’ın heykel, İzel Rozental’in karikatür ve İzzet Keribar’ın fotoğraf sergilerini gezdiler. Aynı zamanda bu sene ikincisi gerçekleşen ve artık bir gelenek haline getirilecek olan Hanukiya Süsleme Yarışması’nda ödül ve mansiyon alan eserleri de görme fırsatı buldular.

Kokteylin ardından piyanist Renan Koen’in birbirinden güzel besteler sunduğu piyano resitali yer aldı. Koen, kendi bestelerinin yani sira Soprano Şebnem Ünal ile düzenlemelerini yaptığı Refik Fersan, Hacı Emin Bey ve Hacı Arif Bey’in Klasik Türk Sanat Müziği bestelerini kendi yorumlarıyla sundular. Daha sonra İspanyol halk şarkıları ile çeşitli Sefarad şarkılarını seslendirdiler. Büyük beğeni ile izlenen konser sonunda genel istek üzerine tekrar sahneye gelen sanatçılar bir Sefarad şarkısını seyirciler ile birlikte seslendirdiler.

Kültür ve Sanat Haftası kapsamında gündüz ve gece olmak üzere muhtelif programlar sunulacak. Interaktif Dünya Danslarını Rus Hoca Yury Mezokh, Yahudi Bestecilerin müzikallerinden eserleri Buket Bahar Sağlamlar sunacak.  Haftanın son etkinliği Maftirim grubunun konseri olacak. Ayrıca, Estreyikas d’Estambol Çocuk Korosu ile Nes ve Yako Taragano Sinagog İlahileri korosu aynı sahneyi paylaşacaklar.

Önümüzdeki hafta da devam edecek olan festivalde Ora Gürkan’ın bilgilerini paylaşacağı “İlk Yardım” Seminerinin ardından “Sanatın Boyutları” performansında dans, resim, müzik ve tiyatro ayni sahnede  seyircilerle buluşacak. Yurt dışından gelen Ido Bukelman Trio seyircilere bir caz dinletisi sunacak. Vanilla Danışmanlık Yasam koçluğu konusunda katılımcıları bilgilendirecekler.

Jozi Levi’nin Perküsyon gösterisi ile devam edecek olan Kültür ve Sanat Festivali’nin son programı ise Los Paşaros Sefaradis Grubu ile vazgeçilmez “Moiz” tiplemesi ile adından sıkça söz ettiren Jojo Eskenazi Gözcü’nün birlikte sunacakları “Hayatımızdan İnciler” adli gösteri olacak.