Dipnot

Sağlık
5 Şubat 2010 Cuma

Ekstradan C vitamini

Soğuk havalarda ekstradan alınacak Cvitamini vücuda iyi gelir. Bunun için de kivi iyi yiyin. Çünkü bir kivide,  bir portakaldan iki kat daha fazla C vitamini vardır.  Ayrıca kivi potasyum bakımından da zengindir. Sindirimi kolaylaştırdığı ve kabızlığı önlediği de bilenen yararları arasında…

Ayakkabıda kötü kokuya son

Spor yaparken hem vücudunuz hem de ayaklarınız terler. Bu da ayakkabıda istenmeyen kokulara neden olur. Akşam ayakkabının içine biraz bikarbonat (bildiğimiz karbonat) koyun, sabah silkeleyin koku gidecektir.

Herşeye MAYDANOZ

Maydanoz toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar, kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim  rahatsızlıklarını dindirir. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini engeller. İdrar yollarının temizlenmesine yardım eder. Romatizma, damar sertliği, tansiyon düzensizliklerinde,  kullanılabilecek bir bitkidir. Ayrıca böbrek taşı, kum gibi rahatsızlıklarda da etkilidir.nun eve yayılmasına engelleyecektir. Kızartma yağına atacağınız 2 dal maydanoz kokunun eve yayılmasına engelleyecektir.