LEONARD COHEN ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ aldı

Kanadalı şair ve müzisyen Leonard Cohen, 52. Grammy Müzik Ödülleri töreninde, hayatı boyunca göstermiş olduğu başarıları için onurlandırıldı

Dünya
3 Şubat 2010 Çarşamba

52. Grammy Ödülleri, 31 Ocak’ta sahiplerini buldu. Birçok farklı kategoriyi ve müzik türünü kapsayan Amerika’nın en prestijli müzik ödülü Grammy, ‘yaşam boyu başarı’ kategorisinde Leonard Cohen’e verildi. 75 yaşındaki Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Leonard Cohen, Los Angeles’ta Wilshire Ebell Tiyatrosu’nda düzenlenen özel törende başarı ödülünü bizzat teslim aldı.

Ödül gecesine traş olmadan, ünlü fötr şapkası ve ince kravatıyla katılan Cohen, yapmış olduğu kasetlerle hiç Grammy Ödülü almadığını esprili bir şekilde ifade etti. Sanatçının; “Birçoklarının önceden geçmiş olduğu bitiş çizgisine doğru yürürken, bir Grammy Ödülü alacağım hiç aklıma gelmezdi. Doğrusu, onların ilgi alanlarının mütevazılığinden dolayı her zaman müteessir olmuşumdur” sözleri, alkış tufanıyla karşılandı.

2007 yılında, yılın sürpriz albümü ödüllü Herbie Hancock’un “The Joni Letters” albümünde görev alması sebebiyle Leonard Cohen, Grammy Ödülü’nü iki yıl önce de almıştı.