BERLUSCONİ: “İsrail AB üyesi olsun”

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İsrail-İtalyan ortak kabine toplantısı için üç günlüğüne İsrail’e gitti. İtalyan Başbakanı, İsrail’i Avrupa Birliği üyesi olarak görmek istediğini dile getirdi

Dünya
3 Şubat 2010 Çarşamba

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İsrail-İtalyan ortak kabine toplantısı için pazartesi günü İsrail’e gitti. Başbakana, ilk İsrail-İtalyan ortak kabine toplantısı için düzenlenen seyahatinde sekiz kişilik ekibe eşlik ediyor.

Ortak kabine toplantısında İran’ın nükleer programı ve İsrail-Filistin barış görüşmeleri dışında, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi de görüşüldü.

Berlusconi, İsrail Başbakanı Netenyahu’nın Kudüs’deki ofisinde resmi törenle karşılandıktan sonra Yad Vaşem Holokost Müzesi’ni ziyaret etti. İtalyan Başbakan, ziyaretinin ikinci gününü ise ikili görüşmelere ayırdı. Berlusconi, İsrail Dışişleri Bakanı Avidgor Lieberman’ın ardından, muhalefet lideri Tzipi Livni ile de geldi. Görüşmeler sırasında İsrailli ve İtalyan milletvekilleri de bir araya buluşma fırsatı buldular.

İsrail-İtalyan ortak kabine toplantısı ise Salı günü öğleden sonra Başbakan Netanyahu’nun ofisinde gerçekleşti.

Çarşamba günü Berlusconi’nin İsrail Meclisi Knesset’te açılış konuşması yapması ve sonrasında İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile öğle yemeği yemesi bekleniyor. İsrail’de temaslarının sona ermesinin ardından Berlusconi ve ekibi Filistin Yönetimi’ndeki topraklara geçerek FÖY Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeyi planlıyor.

“İSRAİL AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ OLSUN”

İsrail ziyareti sırasında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ‘’İsrail’i AB üyesi olarak görmek istediğini’’ dile getirdi. Berlusconi, “Siyasette öncü biri olarak en büyük arzum, İsrail’in AB üyeliğini sağlamak” dedi. Berlusconi için düzenlenen karşılama töreninde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ziyaretin tarihsel önemde olduğuna dikkati çekerek, Berlusconi’nin barışın coşkulu bir destekçisi olduğunu belirtti.