Bir kriz daha atlatıldı

İsrail Savunma Bakanı Barak, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yaşanan koltuk krizi ile gerginleşmesine rağmen planladığı Ankara gezisini gerçekleştirdi. Barak, Pazar günü Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Savunma Bakanı Gönül ile bir araya geldi. Barak-Davutoğlu görüşmesi 3.5 saat sürdü

Şalom
20 Ocak 2010 Çarşamba

Düzenlenen basın toplantısında ‘alçak koltuk’ krizine değinen Ehud Barak, “Çelikkol’a yapılanın hata olduğunu ve geride kaldığını” belirtti.

Davutoğlu: “Biz antisemitizm yapmıyoruz”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Barak ile görüşmesinde “Biz de İsrail ile ilişkilere önem veriyoruz. Ama ilişkileri bozan tutum ve söylemlerden kaçınılması gerek.” Görüşmede, “Gazze’de durum düzeltilmezse İsrail’in, Türkiye’den eleştiri almaya devam edeceği” mesajı verildi. Davutoğlu, Türkiye’nin İsrail’e yönelik eleştirilerinin ‘antisemitizm’ olmadığının altını çizdi ve Türkiye-İsrail ilişkilerinin geçmişine atıfta bulundu.

Gönül: “Stratejik ortaklığa devam”

Ehud Barak ile görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül askeri işbirliğinde yeni projelere imza attıklarını açıkladı. İsrail teknolojisi ile Kayseri’de M-60 tanklarının üretilip ihraç edileceğini belirten Gönül, Heronlar’da da tüm sorunların aşıldığını ve teslimatın haziran ayı itibariyle sonuçlanacağını açıkladı.