Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanları anısına İstanbul Fransız Kültür'de edebiyat ve anma

20 Ocak 2010 Çarşamba

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle, Fransız Kültür Merkezi ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, İtalyan Kültür Merkezi’nin katılımıyla, İtalyan yazar Primo Levi’nin, Zeyyat Selimoğlu çevirisiyle Can Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan, otobiyografik yapıtı “Bunlar da mı insan?” çerçevesinde 27 Ocak Çarşamba akşamı saat 19.00’da  bir etkinlik düzenliyor.

1919 yılında Torino’da doğan İtalyan yazar Primo Levi, 1944 yılında Auschwitz toplama kampına sürülmüştür. En önemli kitaplarından “Bunlar da mı insan?” (Se Questo è un Uomo), 20. yüzyılın en önemli eserleri arasında yer almaktadır.

Bu buluşma, gazeteci akademisyen Cengiz Aktar, araştırmacı-yazar ve 500. Yıl Vakfı Başkanı Naim Güleryüz, gazeteci, yazar ve sinema yönetmeni Claude Lanzmann ve İstanbul Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Nora Şeni’nin katılımıyla gerçekleşecek, simültane çeviri yapılacak.

Bu vesileyle, bir kültürel ve eğitim girişimi olan Aladin Projesi’ni tanıtmak üzere, proje müdürü Abraham Radkin de gecenin konukları arasında yer almaktadır. Tel: 0212 393 81 11 - www.infist.org