Türk derbisi Memo’nun…

Utah Jazz’ın Milwaukee Bucks’ı konuk ettiği maçta 17 sayı farkla zafere uzanan ev sahibi Jazz oldu. Jazz’da Okur, Bucks’da da İlyasova double-double ile oynadı.

Spor
20 Ocak 2010 Çarşamba

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) sahasında Milwaukee Bucks’ı 112-95 yenen Utah Jazz’da milli basketbolcu Mehmet Okur on beş sayı ve on iki ribauntla, Ersan İlyasova ise on üç sayı ve on bir ribauntla ‘double-double’ yaptı.

Energy Solutions Arena’da 19 bin 669 basketbol severin izlediği ‘Türk gecesi’nde, milli basketbolcu Mehmet Okur 15 sayı, 12 ribaunt ve 2 asistle iki kategoride de çift haneli sayılara ulaşarak, takımının galip gelmesine katkı sağladı. Jazz’ı galibiyete götüren diğer isimler, 19 sayı ve 1 asist üreten Cj Miles ile 18 sayı, 6 asist ve 5 ribaunt kaydeden Deron Williams oldu.

Bucks’da ise 28 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle maçın en skoreri olan Carlos Delfino’nun performansı takımına yetmedi. Milli basketbolcu Ersan İlyasova’nın 13 sayı ve 11 ribauntluk ‘double-double’ı da Milwaukee temsilcisinin yenilgisinin önüne geçemedi.

Jazz, karşılaşmanın ilk çeyreğini 31-20, devreyi de 60-47 önde bitirdi. Maçın üçüncü periyodunu da 89-71 üstün geçen Utah temsilcisi, sahadan da 112-95 galip ayrıldı.

Jazz, bu sonuçla bu sezon elde ettiği en iyi seriyi yakalarken, üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. Utah temsilcisi, Doğu Konferansı’ndan rakibi karşısında 9-0 ile evindeki yenilmezliğini sürdürdü.  Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu’nda yer alan Utah Jazz’ın 23 galibiyeti, 17 mağlubiyeti, Doğu Konferansı Merkez Grubu’nda mücadele eden Milwaukee Bucks’ın ise 16 galibiyeti, 22 yenilgisi bulunuyor.