Yahudi kuruluşlar Haiti kurbanlarına yardım gönderiyor

Türkiye, İsrail ve Yahudi yardım kuruluşları dahil tüm dünya acil yardım toplamakla birlikte, ölü sayısının 100.000 olarak tahmin edildiği ve milyonların etkilendiği Haiti'ye bağış çağrısı yapılıyor

Dünya
20 Ocak 2010 Çarşamba

İsrail Uluslararası Yardım Forumu (IsraAID) Haiti’ye bir arama kurtarma ekibi gönderdi. IsraAID, Yahudi ve İsrailli yardım organizasyonlarını koordine ederken, gönderdiği insani yardımın yanında doktorlar ve tıbbî malzemeleriyle birlikte bir seyyar hastane kurdu. İsrail, Haiti’ye 220 asker ve doktor ulaştırdı. Yardım ekibinin ülkeye varmasının ardında seyyar hastanede, yaklaşık 200 hasta tedavi edildi, 25 ameliyat ve üç doğum gerçekleştirildi.

IsraAID ile birlikte Haiti’ye yardım gönderen Amerikan Yahudi Ortak Dağıtım Komitesi’nin (JDC) Genel Müdürü Steven Schwager, “2008’deki Gustav felaketinde olduğu gibi bu felaketin sonrasında da, düşüncelerimiz ve dualarımız kurbanlarla birlikte. JDC yardıma muhtaç olan kurbanlara yetişmeye çalışıyor,” şeklinde durumu özetledi.

Amerikan Yahudi Federasyonu Yardımcı Başkanı Aaron Dorfman, Haaretz’e yaptığı açıklamada, “Haiti’deki ekonomik ve politik durumdan dolayı bunun gibi felaketlerin etkileri çok büyük oluyor. Haiti’deki kurumlarla olan güçlü ilişkilerimiz sayesinde hayat kurtarmak için ülkenin en fakir ve en uzak kesimlerine yetişebiliyoruz,” şeklinde düşüncelerini belirtti.

Kanada Yahudi Kongresi Başkanı Mark J. Freiman da Kanada’daki Yahudi cemaati olarak Haiti’deki çok büyük orandaki can kaybı ve zarar için derin üzüntülerini sunduklarını, Haitili ailelere başsağlığı dileklerini iletmek istediklerini dile getirdi.