-

Aylin YENGİN Yaşam
20 Ocak 2010 Çarşamba

NE İZLEYELİM?

İstanbul Film Festivali’nde biletleri daha satışa çıkmadan tükenen Woody Allen’ın yönettiği ‘Kim Kiminle Nerede?’ (Whatever Works) 15 Ocak’ta gösterime girdi. Başrollerinde Ed Begley Jr, Patricia Clarkson, Larry David ve Conleth Hill’in oynadığı filmde, 2008’in yapımı ateşli komedi ‘Barselona Barselona’nın ardından Woody Allen, sonunda yuvası New York’a ve sorunlu karakterlerine geri dönüyor. Bu kez kamera, bohem bir hayatın peşinde kariyerini ve evliliğini mahveden Boris Yellnikoff’u izliyor. Bir zamanlar fizik profesörü olan Boris, dünyanın patlayacağını düşünen, kendini dev aynasında gören ve tüm insanlığa karşı hissettiği nefreti gizlemeyen tuhaf bir adamdır. Bir gün yolu, güneyli saf kız Melody St. Ann Celestine ve tutucu ailesiyle kesişir. Bu karşılaşma sonsuz romantik olasılıklara yol açacaktır... ‘Kim Kiminle Nerede’, kuantum mekaniği, talihin önemi, evlilik, deha, aldatma ve cinsel uyanışlar hakkında uslanmaz bir komedi. Başroldeki Boris’i, Seinfeld ve Curb Your Enthusiasm dizilerinin yaratıcısı, efsane isim Larry David canlandırıyor.

NE OKUYALIM?

Yılların müzik sanatçısı Mazhar Alanson, şimdi de yazarlığa soyundu. Bugüne dek yaptığı şarkıların sözlerinden, ilham aldığı olaylardan, çizdiği resimlerden, yazdığı günlüklerden ve fotoğraflarından oluşan el yapımı bir defter hazırladı. Alanson’un tüm genç âşıklarla paylaşmak istediği bu çalışma, ‘Alametifarika’ tarafından yayına hazırlandı. Kendi el yazısıyla basılan ve bir ‘günlük’  tadındaki 163 sayfalık ‘Mazhar Olmak’ kitabında bugüne kadar hakkında bilinmeyen pek çok konuyu da ayd›nlatt›. Alanson’un Orhan Pamuk ve Kadir İnanır ile asker arkada?› olduğu, bu kitaba koyduğu fotoğraflarla ortaya çıktı. Kitabın tasarımı, şiirler, illüstrasyonlar, sayfa düzenlemeleri ve CD’deki tüm ?ark› sözleri Mazhar Alanson’a ait. Fotoğrafları ise Cem Y›lmaz, Sevil Sert, Serkan Şedele ve Koray Kasap çekti. Kızı Eda Alanson’un ‘editoryal’ olarak destek verdiği ‘Mazhar Olmak’ın kapak fotoğrafı ise Biricik Suden imzalı. Kitabın içinde özel bir de CD bulunuyor.

NEREYE UĞRAYALIM?

Maçka G-Mall girişindeki GoodMood-Lounge adeta müşterisine keyifli anlar yaşatmak üzere tasarlanmış. Bu sayede de, İstanbul uzun yıllardır arayışında olduğu “sinema öncesi snack & sinema sonrası club” konseptini bulmuş. Sanırım artık İstanbul 2010 Kültür Başkenti olmaya hazırız!  GoodMood Lounge kapalı ve açık servis alanları, donanımlı mutfağı,  kaliteli mutfak ekibi ve servisi, zengin içki seçenekleri ve DJ Burak Yontarkol’un müziği ile şehrin merkezinde çok ‘trendy’ bir buluşma noktası. Ayrıca verandası, yaz ve kış mevsimlerinde iç mekân kısıtlamaları taşımayan, ferah, korunaklı ve huzurlu bir ‘açık hava’ olanağı veriyor (sigara tiryakilerine duyurulur). Zengin bir menüye sahip restoranın menü danışmanlığını Executive Chef David Shipman yapıyor! Izgara somon, GoodMood fırın makarna (salata ile servis ediliyor) ve profiterolünü şiddetle tavsiye ederim! Çok nezih bir müşteri kitlesi olan GoodMood-Lounge’da özel günleriniz ya da davetleriniz için 200 kişiye kadar rezervasyon da yapılabiliyor. Geniş kapasiteli otoparkı ile park sorunu olmayan mekân,  her gün sabah 12.00 – 02.00 arası servis veriyor. www.goodmood-lounge.com

NE ALALIM?

Havlu ve çarşaf denince akla ilk gelen isim Chakra, Sevgililer Günü’nü, yaşam kozalarında baş başa kutlamak isteyen çiftlere özel nevresim takımları, bornozlar, havlular, terlikler, şallar ve yastıklar tasarladı. Chakra, size aşkı yenileyerek yaşatmanın formülünü açıklıyor: Mumlarla çevrelenmiş romantik bir ortamda size eşlik eden kandiller ve spa koleksiyonuyla bir aromaterapi seansı uygulayabilirsiniz. Biraz daha şımarmak için Chakra’nın 14 Şubat’a özel tasarladığı, doğal bambu liflerinden üretilmiş, yumuşacık, bornoz ve havlulara sarılıp, gene bugüne özel üretilen, bambu nevresimlerin arasında rahatlayabilirsiniz. Chakra ile aşkınızı tazeleyin ve tabii %40’a varan indirimlerden faydalanın… (www.chakra.com.tr)

NE DİNLEYELİM?

Yıllarca beğenerek dinlediğimiz, geçmişten miras türküler bu kez usta müzisyen Fatih Erkoç yorumuyla karşımıza çıkıyor. Türk pop müziğinin güçlü yorumcu ve bestecilerinden Erkoç, kendine özgü yorumuyla hazırladığı yepyeni albümünde türküleri yorumlamanın yanı sıra kendi yaptığı türkülerine de yer verdi. ‘Seher Yeli’ isimli projenin içinde bildiğimiz birbirinden önemli türkülerin yanında Karacaoğlan ve Yunus Emre şiirlerine Fatih Erkoç’un bestelediği türküler de yer alıyor. Düzenlemelerde ise Erkin Aslan ve İskender Paydaş’ın imzaları var. Albümde toplam 24 türkü iki de remiks bulunuyor.  Fotoğraf çekimleri Beykoz Korusu ve Beyoğlu’nun farklı yerlerinde Onur Ercoşkun tarafından gerçekleştirildi. İlk video klip çekimi albüme ismini veren ‘Seher Yeli’ isimli türküye Şevki Es ve Onur Erçoşkun yönetmenliğinde Heybeliada’da gerçekleştirildi.