YSK’da ‘Yarın Güzel Olacak’

Yıldırımspor Kulübü’nün yeni tiyatro oyunu “Yarın Güzel Olacak” 7 Ocak Perşembe akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelendi

Sibel KONFİNO Toplum
20 Ocak 2010 Çarşamba

Oyun öncesi sahneye çıkan YSK Başkanı Hayim Eskenazi kulübün çalışmalarına değindi ve gençleri bir arada tutmak amacıyla birçok farklı faaliyete imza attıklarını belirtti. Gece gündüz demeden çalışan, emek veren Tiyatro ekibine ve desteklerini esirgemeyen seyircilere teşekkür ederek sahneyi oyunculara bıraktı. 

“Yarın Güzel Olacak” her şeye rağmen geleceğe umutla bakan ve çocuklarını evlendirme telaşında olan iki ailenin hikâyesi. 1930 yıllarında çeşitli yaptırımlar sonucu Selanik’ten İstanbul’a göçe zorlanan Kanti Ailesi ile İstanbul’da yaşamını sürdüren Belmayo ailelerinin yaşamlarından kesitler veren oyunda, komşuluk ilişkileri, iki şehir arasındaki kültürel farklılıklar, geleneklere bağlılık konuları komedi tarzında izleyicilere aktarılıyor. Oyun;  sözlerini Eti Zavaro’nun yazdığı, Giray Uyar’ın bestelediği şarkılarla ve Rosita Menda’nın koreografisiyle hazırlanmış danslarla zenginleştirilmiş.

Profesyonel tiyatro oyuncularının performansını aratmayan YSK Tiyatro ekibi Ceni Dekohen, Jinet Bahar, Rebi Levi, Çela Krespi, Bensi Elmas, Nesim Menda, Davut Kazaz, Nedim Haviyo, Jojo Çakan, Beti Sarda, Vivet Menda, Belin Pardo, Şeli Sarfati, Şua Bilmen ve en minik oyuncu Melissa Magriso’dan oluşuyor. “Yarın Güzel Olacak” adlı komedinin senaryosu İzak Sabah, Rozi Almaleh, Eti Zavaro, Çela Krespi ve Korel Özvaron tarafından oluşturuldu. Yönetmenliği Eti Zavaro, yardımcılığını ise Rozi Almaleh üstlendi.

Yaklaşık iki saat süren oyunun sonunda sahneye gelerek oyuncularına teşekkür eden Eti Zavaro kendilerine yol gösteren, bilgilerini paylaşan usta Tiyatro Sanatçısı ve Yönetmeni Tarık Şerbetçioğlu’nu yanına çağırarak bir plaket sundu. Şerbetçioğlu oyunu izlerken duygusal anlar yaşadığını, YSK’nın sahnelediği oyunları özellikle çok takdir ettiğini belirtti ve sözlerine “gerçekten yarın güzel olacak buna inanın” diyerek son verdi. Kostümden dekora, makyajdan ışığa hiçbir ayrıntının unutulmadığı oyun önümüzdeki günlerde tekrar sahnelenecek.