GKD’den ‘Neler Oluyor Hayatta’

GKD Tiyatrosu annelere ithaf ettikleri sevgi temalı ‘Neler Oluyor Hayatta’ adlı oyunla perdelerini açıyor

Toplum
20 Ocak 2010 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği oyuncuları “Neler Oluyor Hayatta” adlı iki perdelik komedi özgün oyunlarıyla, Ocak ayı sonlarında seyircisiyle buluşuyor.

Büyük bir heyecan ve keyifle çalışmalarını sürdüren tiyatro ekibi üyeleri, “İzleyeceğiniz oyunda, her an her şey olabilir. Tıpkı günlük yaşamdaki gibi. Kendinizi bir anda kahkahalara boğulmuş bulabilecek, bir anda ise gerçeklere dönüp hayatta neler olabileceğine inanamayacaksınız” cümleleriyle oyunun içeriğini konusunda kısa bilgi aktarımında bulundular.

Diana Gabay, Pepo Salerno, Tuna Sarfati, Raşel Özübahar, Leon Seloni, Sami Gabay, Nena Güner, Murat Eskinazi, Betsy Mitrani ve AlperÖztürkkan’ın rol aldığı oyunun yönetmenliğini pek çok başarılara imza atmış olan Yosi Mizrahi, yönetmen yardımcılığını da kast direktörü olan eşi Özlem Mizrahi üstlendi.

Herkesin günlük yaşantısından kesitleri, anlık sevinçleri, mutlulukları, fedakârlıkları, üzüntüleri, kavgaları, arayışları, bulamayışları, kayboluşları… Tüm bu duyguların sihirli bir sözcükle var olduğunu anlatan bir yaşam öyküsü sahnelediklerini söyleyen tiyatro ekibi, bu sözcüğün “Sevgi” olduğunu belirttiler.

GKD Tiyatro Yazı Gurubu’nun kurguladığı oyunu Donna Kasuto, Diana Gabay ve Sima Tovi kaleme aldı. Donna Kasut, “19 yıldır GKD’de çeşitli tiyatro oyunları, skeçler, parodiler yazdım. Dramdan komediye, çocuk tiyatrolarından tarihi konu alan oyunlar, canlandırmalar… Ancak bunların içinden en zoru, güncel olaylara komedi tarzda yaklaşarak yazmak ve cemaatimizin aile yapısını örnek göstererek hiciv yapabilmektir. Doğru kelimeleri doğru yerlerde kullanabilmek için saatlerce düşündüğümüz anlar oldu”dedi.

“Öyle bir yazmak lazım ki, hem güldürecek hem düşündürecek, hem de kendi değerlerimizi yansıtacağız. Örneğin oyunlarımızda doğru ve güzel bir Türkçe’nin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş  Ladino diline yer vererek onu yaşatmaya özen gösterdik” diyen Sima Tovi’nin sözlerine katılan oyuncu-yazar  Diana Gabay, “Aynı zamanda bu oyunda aile fertlerinin çağa ayak uydurmasını sergilemeye ve değişimleri nasıl kabul etmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştık. Seyircimize iki saat boyunca günlük streslerinden uzaklaşıp, yüzlerinden gülümsemeleri hiç eksik olmayacağı, keyifle izleyecekleri bir oyun yazdığımıza inanıyorum”dedi.

Derneğin 2009-2010 Tiyatro sorumlusu Dani Güner oyun öncesi oldukça heyecanlı. “Sorumluluğumda ilk defa bir oyun sahnelenmesinin gururunu yaşıyorum. Bu oyunun çalışmaları sahne amirleriyle, makyözüyle, DJ’leriyle, oyuncuları, yönetmeni, yazarlarıyla bir takım ruhu içinde tamamlandı. Bizlerden desteğini hiç eksik etmeyen GKD Yönetim Kurulu arkadaşlarım, her zaman yanımızda olan başkanımız Jojo Levi ve GKD ailesinin sımsıcak sevgisi. Tıpkı oyunumuzun teması gibi, “Sevgiyle; sevgi için…” Ayrıca buradan birçok oyunumuzda bizlere destek olan dekor sponsorumuz Layla Dekorasyon’a da teşekkür ediyorum.

Ancak GKD Tiyatro ekibinin sorumluluğu sadece bu oyunla sınırlı değil. Yıl içerisinde birkaç oyunu kendi bünyemizde sahneleme kapasitesine sahibiz. Hanımlarımız için gündüzleri sahnelenmek üzere mini oyunlar, skeçler, parodiler hazırlanıyor; 2-7 yaş arası 20 miniğimizin yer aldığı “Gökkuşağı Balosu” ve 8-12 yaş arası 45 çocuğumuzun rol aldığı “Jewish Musical” adlı oyunlar, büyük oyuncuların da desteğiyle, Elza Razon yönetmenliğinde çalışmaları devam ediyor.

16 yaş üstü gençlerden oluşan 20 kişilik bir ekip ise Hayati Bahar yönetmenliğinde “İlk Gençliğim” adlı oyunun çalışmalarını sürdürüyor. Yani GKD Tiyatro Ekibi olarak dev bir kadroyla, her geçen gün daha da büyüyerek ve daha fazla kitlelere ulaşarak ilerlemeye devam edeceğiz. Bu özverili çalışmalarımızı seyircilerimizin takdir edeceğini umuyor, herkesi GKD Tiyatro gecelerine bekliyoruz”dedi.

Son olarak sözü; derneğin tüm etkinliklerine verdiği destekle herkesin yanında olan GKD’nin genç, dinamik Başkanı Jojo Levi ise, “Derneğimizin çatısı altında yapılan kültür ve sanat çalışmalarına yeni bir oyun eklenmesinden dolayı gurur ve heyecan duymaktayım. Cemaatimizin tüm fertlerini oyunumuzu izlemeye bekliyoruz. Unutmayalım ki varoluşumuzun en önemli desteği ve daha güzel işleri sizlere ulaştırmanın motivasyonu, sizlerin katılımlarıdır. Tüm G.K.D. severlerin katkılarından dolayı şimdiden teşekkürler diyorum” sözleriyle duygularını dile getirdi.