Bu sene çöp gardıroplardan kurtulun!

Sağlık
13 Ocak 2010 Çarşamba

Yeni yılla birlikte hepimiz, yepyeni kararlar aldık. Bunlara gardırobunuzla ilgili birkaç önemli nokta eklemek istiyoruz

Yaptığımız iş dolayısıyla, sayısız gardırop gördük ve size şunu iddia edebiliriz ki, her kadın veya erkeğin gardırobunun %80’i ÇÖP!

Evet, yanlış duymadınız, gardırop düzeni ve temizliği verdiğimiz hizmetlerimizin çok önemli bir parçası.  Müşterilerimizin çoğunda çöp gardıroplarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle, her şeyden önce düzenli olması daha sonra da efektif parçalarla dolu olması en önemli unsurlar. Şunu belirtmemiz gerekiyor ki artık dolup taşan gardıroplar, içinde kaybolduğunuz raflar ve çekmeceler çok demode. Devir değişti. Çok kıyafetiniz olması makbul değil. Giyeceğiniz kıyafeti barındırsın yeter. Her sezon kesinlikle son iki yıl  içinde giymediğiniz ne varsa yok etmenizi öneriyoruz. Güzel bir gardırop temizliği yaparsanız, eksik listenizi oluşturabilir, indirim zamanlarında ihtiyaçlarınızı bilerek kârlı alışverişler yapabilirsiniz. Şu da bir gerçek ki bir gün zayıflayacağım diyerek gardırobunuzun yarısını tutmak, kendinize motivasyon sebebi olarak yığınla kıyafet tutmak kadar saçma bir durum daha yok. Siz hele bir zayıflayın önce… Müşterilerimizin tabii ki çok sevdiği parçalar oluyor ve kilo almış oldukları için de atmaya kıyamıyorlar. Bunları gerçekçi olarak önemli parçaları elimine etmeden, geri kalanları atmalarını sağlıyoruz. Kendi kendinize bu işlemi yapabilirsiniz. Örneğin değişen moda ile birlikte bir sürü askılı bluz oluyor bayanların dolaplarında ama hepsi ya çok kısa, ya da demode. Kesinlikle vermelerini öneriyoruz. Çünkü bu parçalar kurtarıcıdır evet ama, gömleğin içerisine giyilen çok kısa bir atlet ya da çok dar bir tişört sizi rahatsız edecek sürekli oranızı buranızı çekiştirmenize neden olacaktır. Kıyafetlerinizle bir bütün olabilmek, tek vücut olabilmek bu anlamda çok önemli. Kendinizi başka biri gibi hissettiren kıyafetlerden ziyade, sanki deriniz gibi sizi sarmalayan ve güven veren kıyafetlerle olmanız gerekiyor.

Gardırop başında fazla vakit harcamamak için olmazsa olmazlar:

Tertipli bir gardırop

Senede 1 defa gardırop detoksu

Tamamlayıcı aksesuarlar

Her seferinde  giysi dolabımızın başına geldiğimizdeki hissettikleriniz içler acısıysa, size bizden gardırop temizliği yaparken göz önünde bulundurmanız için birkaç ipucu:

Kadın Gardıroplarının Olmazsa Olmazları

1- Pantolon-ceket takım: Rengini çoğu zaman koyu tonlardan özellikle de siyah tonlarından seçmeye özen gösterin. Çünkü her renkle ve her tarzla uyum sağlamaları daha kolay olur. Yapılacak aktiviteye göre sadece pantolonu kullanarak üzerine şık bir gömlek veya spor bir tişört ile kombinleyebileceğiniz gibi jean üzerine giyeceğiniz klasik ceketiniz ile dömi-klasik bir tarz yaratabilirsiniz. Yani iyi bir takım katılacağınız aktiviteye göre size pek çok seçenek sunabilecek risksiz bir parçadır.

2- Kalem etek: Kalem etek seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur vücut tipinize yakışacak hem hafif seksi gösterecek ama aynı zamanda da klas bir duruşu olacak modeli bulmanızdır. Bedeninizi sımsıkı saran bir modelle şık bir ortamda komik düşebileceğiniz gibi aynı zamanda gereğinden fazla bol bir etek de vücudunuzu görünmez kılacaktır. Sade, klasik ve zarif durduğundan emin olun. Vücut tipinize ve tarzınıza göre çan kesimli veya uçları volanlı olabilir. Ama kullanışlı olması için sade görünmesi en baş kuralımız.

3- Beyaz gömlek: Her kadının gardırobunda mutlaka birden fazla beyaz gömlek vardır. Ama bugüne kadar pek az kadının gardırobunda gerçekten sade düz kesimli, şık kol düğmeleriyle kullanılabilecek manşetli gömleğe rastladık. Manşetli gömlekler bizim her sezon favorilerimiz. Çünkü gerçekten hem şık, hem de zarif duruyorlar.  Bir klasik beyaz gömleğiniz varsa diğer gömlekleriniz farklı kesimli ve değişik modellerde olabilir. Eğer favori parçanız gömlek ise, mutlaka sadece beyaz gömlek üreten ve birden fazla tasarımcıyla çalışan markalara yoğunlaşabilirsiniz. Dantel detaylar, omuz dekolteleri, kravatlar, sırt dekolteleri… Sıra dışı ruhunuzu zarif bir görüntüye dantel detaylar, omuz dekolteleri, kravatlar belkide sırt dekoltesi ile gömleğinize aktarıp, göz kamaştırabilirsiniz. Beyaz gömleğin tonunu seçerken de dikkatli olmanız gerekiyor.

4- Jean: Düz kesim ve koyu renk jeanler ana taşları oluşturmanız için ilk adımdır. Bir tane mutlaka edinmelisiniz. Kullanışlı olduğu gibi istediğiniz tarza da bürünebilirsiniz.

5- Siyah elbise; Her acil durumda yanınızda olacak olan doğru siyah elbiseyi bulursanız yıllar geçse de sizi asla yarı yolda bırakmaz. Mesela Pınar Altuğ; Türkiye Güzeli seçildiği yıl giydiği siyah elbisenin tıpatıp aynısını geçtiğimiz yıl da bir televizyon programında giydiğini biliyor muydunuz? İşte doğru seçilmiş bir siyah elbise örneği. İşin sırrı düz kesimlerden geçiyor. Vücut hatlarınıza göre hafif dekolteli dizin iki parmak üzerinde kaliteli kumaştan yapılmış bir siyah elbise hem özel davetlerde hem de gün içerisinde iş toplantılarında kullanılabilir. Yalnız dikkat etmeniz nokta siyah elbiseniz eğer kolsuz veya ince askılı ise, gün içerisinde mevsime göre hırka, ceket gibi tamamlayıcı parçalarla kullanmanızdır. Gündüz klas bir görüntü çizdiğiniz elbisenizle, gece aksesuarlar ve ayakkabı çanta değişikliği ile göz kamaştırabilirsiniz.

GARDROBUNUZDA HER PARÇADAN EN AZ KAÇ ADET OLMALI?

İş günleri ve hafta sonları için mevsimine göre 4 adet kazak.

Uzun kollu, kısa kollu, atlet ve boğazlı olmak üzere 7 adet tişört.

Şık 1 adet palto, spor 1 ceket, klasik 1 trençkot ve spor-şık 1 ceket.

Pantolon ve eteklerle kombinlenebilecek 1 adet şık ve 1 adet günlük bluz.

4 pantolon veya 4 etek; günlük ve şık kombinler için.

Her sezon giyilebilecek 1 adet pantolon ceket takım. (Beraber veya ayrı ayrı kullanılabilecek)

Kokteyller için 1 adet kısa elbise

Uzun gece davetleri, resepsiyonlar ve düğün davetleri için 1 adet gece elbisesi

Stilinizi yansıtacak 3 adet çarpıcı ve yarı-şık elbise

Sade ve şık görünmek için dar kesimli 1 adet jean

Spor günler ve gece geç saatlere kadar ofiste çalışanlar için rahat ve bol kesimli 1 adet jean

Düz ayakkabı ve botlarla giymek için bilek hizasında biten 1 adet boru paça jean

Yüksek topuklularla giymek için ise uzun paçalı ve hafif paçaya doğru bollaşan 1 adet jean.

Melis PEREZ - Sedef TEMEL

[email protected]