ADL'den Spielberg'e ödül

Anti-Defamation League (ADL) ünlü yönetmen Steven Spielberg’i ABD Demokrasi Mirası ödülü ile onurlandırdı

Kültür
23 Aralık 2009 Çarşamba

ADL Ulusal Direktörü Abraham Foxman, California, Beverly Hills’de birçok ünlünün katıldığı törende; “Steven dünyaya bir vicdan aynası tuttu” şeklinde konuştu.

ADL’in Spielberg’i onurlandırmasının en önemli nedeni; Shoah Visual History Foundation adlı vakfı kurarak, şimdiye dek 52.000 Holokost Kurtulanı’nın anılarını kayıt altına alması.

Abraham Foxman, Steven Spielberg’e hitaben; “En büyük eserin ‘Schindler’s List’, Yahudi tarihini ve Holokost’u öğretme yöntemlerimize farklılık getirirken, zamanlama açısından Holokost inkarcılığının patlak verdiği bir döneme denk geldi” dedi..

Spielberg ödülünü alırken, kutlanmakta olan Hanuka bayramına uygun iyimser bir mesaj verdi: “Hoşgörüsüzlük bizim DNA’mize kazınmış değil. DNA’mize kazınmış olan merakımız ve çabuk öğrenme yeteneğimizdir. Biz Yahudiler hep güzel öykülere meraklıyızdır, ben de Yahudi tarihi ile heyecanlanıyor, canlanıyorum. Özellikle hoşgörüsüzlüğe karşı mücadele edildiğinde…”

Konuklar arasında bulunan ve aynı gün 93. yaşını kutlayan ünlü aktör Kirk Douglas, ekmeği ve şarabı kutsayan İbranice duayı söyledi. Beverly Hilton Oteli’nde 1.100 kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte ADL, 2 milyon dolar bağış topladı.