Spielberg’in yeni projesi: KUDÜS’TE GEÇEN TV DİZİSİ

Dünya
23 Aralık 2009 Çarşamba

İsrail’in ekonomi gazetelerinden Globes’un bu hafta yer verdiği bir habere göre dünyaca ünlü Amerikalı yönetmen Steven Spielberg ve şirketi Dreamworks, Kudüs’teki Shaare Zedek Center’da geçecek bir televizyon dizisinin yapımını planlıyor. Habere göre, yeni programın yönetmenliğini “Everboy Loves Raymond” dizisinin Emmy Ödüllü yaratıcısı ve yapımcısı Phil Rosenthal üstlenecek.

 Rosenthal, Globes’a yaptığı açıklamada “Spielberg İsrail’de bir dizi çekmekle ilgilenip ilgilenmediğimi sordu. Ben de uzun yıllardır ailemin ve benim bağış yaptığım Shaare Zedek Hastanesi’nde bir belgesel-drama çekmeyi önerdim. Spielberg hastaları laik Yahudilerden, haredimlerden ve Araplardan oluşan, üstelik bazı doktorları Amerikalı olan kalabalık bir hastane fikrini çok sevdi,” dedi.

Dizinin Sundance Kanalı’nda 2011’de yayınlanması bekleniyor. Spielberg 1993’te ‘Schindler’in Listesi’, 2005’te ise ‘Münih’ filmleri için İsraillilerle beraber çalışmıştı. Spielberg aynı zamanda sağ kalanların yorumlarının kaydedildiği Holokost Kurtulanları Projesi’nin bir destekçisi.