Ada sevdalılarına “2010 Tekmil Adalar Yaşam ve Kültür Ajandası”

4. Şehir Notları Ajanda konseptinin konusu olarak, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un özgür ve paydaş toplum yaşamının asırlardır simgesi olan ilçesi Adalar seçildi 

Toplum
23 Aralık 2009 Çarşamba

Geçmiş dönemlerde sürgün, hapis ve işkence, sonraları da dinlenme ve eğlence yerleri olarak kullanılan Adalar, Doğu Roma - Bizans İmparatorluğu döneminde ‘Demonissia’ (Cin Adaları), manastırları ve buralarda yaşayan keşişlerinden dolayı ‘Papadonissia’ (Papaz Adaları), birçok imparator ve prensin sürgün yeri olması nedeniyle ‘Prinkiponissia’ (Prens Adaları) ve kırmızı renkteki toprağından dolayı da Türkler tarafından ‘ Kızıl Adalar’ diye anılmıştır.

“İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” projeleri kapsamında, 2420. Bölge 4. Grup Kulüplerinden Maçka Rotary önderliğinde hazırlanarak üretilen “Tekmil Adalar 2010 Yaşam ve Kültür Ajandası”, birçok dil, din ve ırktan insanın, yaşamlarını uyumla sürdürdükleri Adalar’da özenle çekilmiş fotoğraflardan seçilen 52 fotoğraf karesiyle, 21.yy dünyasına barış, sevgi mesajları veren özel bir çalışma.

Ajandadan edinmek isteyenler 0212 343 03 90 numaralı telefondan Elif Güneş Yıldırım’ı arayabilirler.