UÖMO’da YGS-LYS ve SBS bilgilendirme seminerleri yapıldı

Ulus Özel Musevi Okulları Lise ve İlköğretim Rehberlik servisleri, bu yıl Üniversite sınavı ve Özel Okullar- Anadolu Liseleri sınavına girecek öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenledi

Toplum
23 Aralık 2009 Çarşamba

Bu yıl ilk defa YGS ve LYS olarak iki aşamada yapılacak üniversite giriş sınavlarının tanıtımını Fen Bilimleri Dershanesi Rehber Danışmanı Cihan Yeşilyurt yaptı. Lise Rehberlik Bölümü’nün organize ettiği seminerde Yeşilyurt; iki aşamalı sınavın 5 farklı günde yapılacağını, 11 Nisan 2010 Pazar günü düzenlenecek YGS’de puan barajını aşamayan öğrencilerin LYS sınavına giremeyeceğini anlattı  ve değişen sistemin farklılıklarını vurguladı. ÖSS’nin değişmesindeki en önemli nedenlerin soru sayılarının ve puan türlerinin yetersizliği ile sürenin verimli kullanılmaması olduğunu belirten Yeşilyurt,  “Yeni sistemde ders grubunun başarısı yerine dersin başarısının ölçülmesi ve zamanın eşit kullanılması hedeflenmektedir. Örneğin matematik bölümü geometri sorularını da kapsadığı halde matematik içinde değerlendiriliyordu. Şimdiki sisteme göre matematik kitapçığı, ardından geometri kitapçığı verilecek. Böylece zamanın verimli kullanılması sağlanacak ve geometri ağırlıklı puan ve matematik ağırlıklı puanlar ayrı hesaplanacak. Fakültelere yerleştirmede de bu ayrı puanların etkisi göz önüne alınacak,” diyerek puan türleri hakkında detaylı bilgi verdi ve öğrenci velilerin sorularını cevaplandırdı.

İlköğretim Rehberlik Servisi tarafından organize edilen SBS Seminerleri Nişantaşı Fen Eğitim Merkezi tarafından verildi. Seminerde başarıya giden yolda sistemli çalışmanın önemi vurgulandı.