DYD 2. Hanukiya yarışması

Toplum
23 Aralık 2009 Çarşamba

Dostluk Yurdu Dernegi çatısı altında geleneksel olarak düzenlenen 2. Hanukiya süsleme yarışması, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Yetişkin, ilköğretim ve minik kategorilerinden oluşan Hanukiya süsleme yarışmasına ilgi bir hayli fazlaydı. Bir çok sanatçının jüri üyeliği yaptığı yarışmada dereceye giren Hanukiyalari seçmekte zorluklar yaşandı. Her üç kategoride dereceye girenlerin ödüllerini 20 Aralık Pazar akşamı dernekte düzenledikleri bir kutlama ile açıklandı. Ödül töreninin sunuculuğunu dernek gençlerinde Kleri Kapyas yaparken, ödülleri geceye katılan Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Bed-Din üyeleri, kurum ve kuruluşlardan katılan üyeler ile Dostluk Yurdu idarecileri verdiler. Gecenin akışında İzzet Bana yönetimindeki Estreyikas d’Estambol korosunun seslendirdiği Hanuka şarkılarından oluşan bir konser sundular. Ayrıca halen sahnelenmekte olan Kazablan Müzikali’nden iki parçayı da dernek gençleri seslendirdi. Hanukaya özgü tatlı olan Suvganiyot ve içecek ikramı ile katılan tüm çocuklara çıkışta hediyeler verildi böylece gece sona erdi.

Dereceye girenler şöyle:

Yetişkin Kategorisi:1.Gözcü Eskenazi Ailesi; 2.Vivi Yanni; 3.Leon Venturero.

İlköğretim kategorisi 1.UÖML hazırlık sınıfından Rumuz Just Maried; 2. Sigal Elmas; 3. UÖML hazırlık sınıfından Rumuz Magic Melodi.

Minikler kategorisi; 1. Rumuz Prenses; 2. Minix Yuva’dan Rumuz Güzeller; 3.  Minix Yuva’dan Deniz Kabukları.

DYD Özel Ödülü: Aylin Yengin, David Kebudi, Talmut Tora Caddebostan Aydin İgal Gezer.