Hanuka her yıl olduğu gibi Caddebostan Sinagogu’nda kutlandı

Caddebostan Sinagogu’nda, Caddebostan Talmud Tora gençlerinin ve çocuklarının hazırladığı geleneksel Hanuka Bayramı gösterisi neşe ve mutluluk doluydu

Toplum
23 Aralık 2009 Çarşamba

Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Türk Yahudi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, Hahambaşılık müşavirleri, dernek ve kurumların başkan, yöneticileri ile Bet-Din üyeleri ve yahidlerin katıldığı Hanuka Bayramı töreninde; gösteri Talmud Tora gençlerinden oluşan koroyla başladı.

Kadıköy Cemaat Başkanı Mordo Kumrulukuş,

Hanuka Bayramı’nın önemine değinen bir konuşma yaptı. Kumrulukuş, kutlamada emeği geçen sinagog vakfının hanımlar komisyonuna, Talmud Tora çocuklarına ve gençlerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Talmud Tora Caddebostan adına Niso Zakuto ve Diana İs’in açılış konuşmalarının ardından oynanan“Hanuka Dükkânı” adlı skeçte, Albert Eli, Betsi Ojalvo, Lelya Peres, Yosi Ojalvo ve Erol Azuz rol aldı.

TT Gençlik Korosu, Hanuka şarkıları ve sunumları ile devam eden kutlamada “Makabi” adlı kısa oyunu Rami Kandiyoti, Serra Koen, Diana İs, Yosi Şaban ve İsel Tastasa, başarılı bir şekilde sahneye koydular.

Koronun herkes tarafından çok sevilen Oço Kandelikas şarkısından sonra program, Talmud Tora Caddebostan Başkanı İzak Babat’ın geçen bir yıl içinde Talmud Tora’da yapılanları dile getirdiği aktarmasıyla devam etti.zCaddebostan Sinagogu Haham Akaal Rav Yeuda Adoni’nin konuşmasının ardından Hanukiya dualar eşliğinde yakıldı.

Kutlama sırasında Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Hahambaşı Rav İsak Haleva da dindaşlara seslendi.

Geleneksel Hanuka kutlaması Hazan Yasef Biçim’in okuduğu “Anoten” duası ve koronun seslendirdiği “Hanuka Hanuka” adlı şarkıyı coşkulu bir şekilde söylemesiyle sona erdi.

Her zamanki gibi Kadıköy Hemdat İsrael Vakfı yahidlere günün anısına birer armağan ve Hanuka çörekleri “sufganiot” ikramında bulundular.