Farsakoğlu’ndan İYD pansiyonerlerine sıcak ilgi

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, eşi Hatice Farsakoğlu ve kızı Yağmur Farsakoğlu ile birlikte geçtiğimiz salı günü İhtiyarlara Yardım Derneği’ni ziyaret etti

Toplum
23 Aralık 2009 Çarşamba

Binayı gezen Farsakoğlu ve eşi pansiyonerlerle tek tek ilgilendi. Pansiyonerler de kendilerine dostça, kardeşçe, sevgi ve saygı duyguları içerisinde örnek bir başkanın gösterdiği ilgiden memnuniyetlerini kendilerine sundular.

 Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Yardımcısı Robert Abudara, Dernek Başkanı Hayim Küçük ve Yardımcısı Janet Mayer  ile Yönetim Kurulu üyelerinin de hazırbulunduğu öğle yemeğinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başkan Farsakoğlu, yaz aylarında nüfusun büyük oranda arttığı Adalar ilçesinde, sadece Büyükada’da Kartal’daki hastaneye bağlı bir poliklinik, diğer adalarda ise sadece sağlık ocaklarının olduğunu, Acil Sağlık İstasyonu ile tüm sorunlar ortadan kalktığını belirtti. Bu oluşturulan yeni istasyonla herhangi bir adada yardıma ihtiyacı olan bir hasta acil ulaşarak, ilk müdahaleyi yapabileceğini belirtti.

Farsakoğlu ayrıca Büyükada’da Lala Hatun’daki dispanserin yıkılıp yerine yeni donanımlı bir hastanenin kurulacağının da müjdesini verdi. 

Adalar Belediye Başkanı, halkın sorunlarına daha iyi çözümler üretmek için, bir internet sitesi de kurduğunu, gönderilen elektronik postalarla halkın karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi edindiklerini söyledi.  Öncelikli problemlerinin yönetim ve bütçe sorunu olduğunu belirten Farsakoğlu, çok kısıtlı bir bütçeyle çalışmak zorunda olduklarından bahsetti.

Adalar Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra öğretim üyeliğine de devam eden Mustafa Farsakoğlu, Başkan Hayim Küçük’e bireysel ve cemaat olarak her zaman yanında olmalarından dolayı teşekkür etti. Küçük, Farsakoğlu’na İhtiyarlara Yardım Derneği’nin ‘Kuruluşundan Bugün’e adlı kitabı hediye etti. Başkanın eşi Megi Küçük de Hatice Farsakoğlu’na “Beş asır önce İspanya’dan Türk topraklarına göç eden Yahudilerin, örf ve adetlerinin yanı sıra mutfak geleneklerini de beraberlerinde getirdiler” sözleri ile ‘Sefarad Yemekleri’ kitabını hediye etti.