İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Ahmedinecad’a ağır cevap

17 Eylül’de Birleşmiş Milletler’de konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın  “Holokost yalandır” sözlerine Auschwitz Kampı’nın planlarını ve Yahudi katliamının en önemli belgelerini BM Genel Konseyi’ne sunarak cevap verdi.

Dünya
1 Ekim 2009 Perşembe

64. BM Genel Kurul toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarihe geçecek bir konuşma yaptı. Netanyahu, kürsüye çıktığında Birleşmiş Milletlerin İkinci Dünya Savaşı’nda yaşananların ardından, bu acıların tekrar yaşanmaması amacıyla kurulduğunun altını çizerek kendisinden bir gün önce Genel Kurul’a hitap eden Ahmedinecad’ın sözlerini de konseyde tekrarladı. “Ahmedinecad şu an tam burada bulunduğum podyumda Holokost’un bir yalan olduğunu iddia etti. Benim bu iddiaya cevabım yüksek Nazi subaylarının yaptığı bir görüşme sonucu 1942’de Nazi hükümetine Yahudilerin nasıl elimine edilmesi gerektiği ile ilgili verdikleri belge olacak,” dedi.

Belgelerin, toplama kampı planlarının ve savaş sırasında katledilen altı milyon Yahudi’nin bir yalandan ibaret olmadığını söyleyen Netanyahu daha sonra konsey üyesi ülkelere seslendi. Ahmedinecad’ın bu insanlık suçunu yalanlayan konuşmalarını protesto eden üyelere teşekkürlerini sunup “doğrunun yanında yer alıyorsunuz” dedi. İran Cumhurbaşkanı’nın iddialarını dinleyen ve hiçbir tepki göstermeyen üyelere ise “hiç utanmanız yok mu?” diyerek sitem etti.

Netnayahu'nun tarihi Birleşmiş Milletler konuşması için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/13153-Netanyahunun-tarihi-Birlesmis-Milletler-konusmasi.aspx