Şişli Sinagogu’ndaki renkli Roş Aşana kutlamasında Sarıgül de vardı

Roş Aşana’nın ilk günü Şişli Beth İsrael Sinagogu, Hahambaşı Rav İsak Haleva, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi, Cemaat Başkan Yardımcısı Sami Herman ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü konuk etti

Toplum
1 Ekim 2009 Perşembe

Yahudilerin en önemli bayramlarından olan ve yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen Roş Aşana bayramının ilk günü, 19 Eylül Cumartesi günü cemaat bireyleri Şişli Beth İsrael Sinagog’unda sabah ve bayram duası için bir araya geldi.

 Hahambaşı Rav İsak Haleva,  yaptığı konuşmada, Roş Aşana’nın sadece yeni bir yılın başlangıcı olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Bu bayramda, herkesin kendini, değerlerini, yaşamını ve hatalarını sorgulamasını, yeni yılda nasıl biri olmak istediğine karar vermesini ve o yönde adım atmasını istedi. Hahambaşıdan sonra söz alan Cemaat Başkan Yardımcısı Sami Herman, geçen yılda ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok alanda çeşitli zorluklar yaşandığını, ama gelecek yılın çok daha iyi geçeceğinden kuşku duymadığını belirtti. Herman, konuşmasının sonunda bayramı kutlamak üzere sinagoga gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, üç senedir her bayramda cemaati ziyarete gelmesinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak başkanı kürsüye davet etti. Sarıgül, Hahambaşı ve cemaate hitaben yaptığı samimi konuşmasında, bir toplumun zenginliğinin, ancak içinde barındırdığı farklı kültürlerle ölçülebileceğini söyledi. Yahudilerin Türkiye için, özellikle uluslar arası ilişkilerde ne kadar büyük önem taşıdığının üzerinde durarak, ‘Sizler başımızın tacısınız’ dedi. Sarıgül ayrıca, ‘Bugün aranızda, Şişli Belediye Başkanı olarak son defa bulunuyorum. Ama yeni görevlerde ve her zaman Yahudilerin kadim bir dostu olarak sizi ziyaret etmeye devam edeceğim.’ dedi.