Ortaköy’de dualar göklere yükseldi

Toplum
16 Eylül 2009 Çarşamba

Ortaköy Etz Ahayim Sinagogunda 12 Eylül’ü 13 Eylül’e bağlayan sabah saat 04.30’da başlayan Selihot duası her sene olduğu gibi 300 kişiye yakın bir katılımla gerçekleşti. Selihot sırasında okunan dualar hakkında Rav Nafi Haleva tarafından açıklayıcı bilgiler verildi.

Hahambaşı Rav İzak Haleva dualarımızın gücü hakkında konuşma yaptı ve konuşmasında vicdan sesinin yaşamımız için ne kadar güçlü ve ne kadar derin olduğu ile ilgili etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi. Selihot dualarının bitiminde Rav Nafi Haleva  Roş-Aşana ve Selihot’un anlamını gösteren kısa bir filmden sonra konu ile ilgili sunum yaptı. Rav Haleva Ortaköy Sinagogu’nda her hafta Selihotların gerçekleştiğini ve ayrıca Roş-Aşana ve Kipur arifelerinde de Selihot dualarının yapıldığını hatırlatırken,  Roş-Aşana öncesi gerçekleşen Selihot'un kadınların birliğini göstermek amacını taşıdığını belirtti.

Selihot ve Tefila'nın ardından sene içerisinde alınan sözlerin iptali yapıldı.  Hahambaşı tarafından yapılan dua ile tüm hastalara acil şifaların gelmesi dileğinde bulunuldu. Bahçedeki ekranlardan yapılan duygusal görüntülerin ardından Seuda yapıldı.