“Topu ağzına sokarım”

129. ABD Açık Tenis Turnuvası’nda tek bayanlar yarı finalinde Belçikalı Kim Clijsters ile karşılaştığı maçta, çizgi hakemiyle tartışıp, onu tehdit eden ABD’li tenisçi Serena Williams, on bin dolar para cezasına çarptırıldı

Spor
16 Eylül 2009 Çarşamba

Teniste sezonun dördüncü ve son ‘’Grand Slam’’ mücadelesi olan 129. ABD Açık Turnuvası’nda, tek bayanlar yarı finalinde Clijsters’e 6-4 ve 7-5’lik setlerle 2-0 yenilen 2 numaralı seri başı Williams, maçın ikinci setinde kendisini uyaran çizgi hakemine karşı ‘’tehditkâr tavır ve konuşmaları’’ nedeniyle 10 bin dolar para cezası aldı.

Turnuva direktörü Jim Curley, AP Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, turnuva yarı finalisti olduğu için Williams’ın kazandığı 350 bin doların 3’te 1’ine bile denk gelmediği için tenis severlerin tepkisine yol açan söz konusu cezanın, bununla kalmayacağını, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Curley, çizgi hakemini ‘’ölümle’’ tehdit ettiği iddia edilen Williams’ın, ses kayıtları dinlendikten sonra suçlu bulunması halinde, turnuvadan elde ettiği para ödülünün neredeyse tamamına yakını kadar daha para cezasına çarptırılacağını ifade etti.

 

Olaylı set

Maçın ikinci setinde durum 6-5 iken, 12. oyunda 15-40 geride olan Serena Williams, hatalı ilk servisinden sonra, ikinci servisinde de ayağıyla ‘’çizgi ihlali’’ yapınca, kendisini uyaran çizgi hakeminin üzerine yürüyüp, onu tehdit etmişti.

Turnuva başhakeminin, korta gelip kendisiyle bir süre konuşmasının ardından, ani bir hareketle raketini bırakan Williams, rakibinin elini sıkmış ve maçtan çekilmişti. Williams’a, hakem kararıyla bir ceza puanı eklenirken, bu kararla Clijsters da maçın galibi ilan edilmişti. İki yıl sonra tenise dönen Belçikalı raket, 1980’deWimbledon’u kazanan Evonne Goolagong Cawley’nin ardından Grand Slam finaline yükselen ikinci anne tenisçi oldu.

Öte yandan, Williams, maçın ilk setinde de kaybettiği bir puan üzerine sinirlenmiş ve raketini kırmıştı. Serena Williams’a bu hareketinden dolayı 500 dolar para cezası verildi.