Netanyahu-Mübarek barış süreci ve Şalit için buluştu

İsrail Başbakanı Netanyahu, Pazar günü Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmek üzere Kahire’ye gitti. Görüşmede Netanyahu, Mübarek’in, Filistin Yönetimi Başkanı Abbas’a İsrail ile müzakerelerine yeniden başlaması için baskı uygulamasını istedi

Dünya
16 Eylül 2009 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, göreve başladığından beri ikinci kez Mısır’a gitti. Netanyahu, İsrail ve Ortadoğu gündemini meşgul eden sorunlar için desteğini almak üzere, Mısır Devlet başkanı Hüsnü Mübarek’i Kahire’de ziyaret etti. Önce özel olarak görüşen iki lider, yerleşim bölgelerindeki inşaatlar, İsrail-Arap ilişkileri, İran’ın nükleer silah tehdidi ve esir asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması konularını ele aldı.

Netanyahu, Mısır Devlet Başkanı’na, yerleşim bölgeleri hakkında Amerikan hükümeti ile görüşmelerindeki son durumu bildireceğini belirtti. Başbakan ayrıca, İsrail ve Arap Devletleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda Mübarek’in desteğini istedi. Görüşmelerde aynı zamanda esir asker Gilad Şalit’in salıverilmesi için yapılacak tutuklu değişimi de gündemin bir diğer konusunu oluşturdu.