Kuzguncuk’ta Geleneksel İftar Yemeği

Toplum
16 Eylül 2009 Çarşamba

Her sene olduğu gibi bu sene de 8 Eylül Salı akşamı, Kuzguncuk  Bet Yaakov Sinagogu bahçesinde geleneksel iftar yemeği düzenlendi. Davete; Üsküdar İlçe Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AKP İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Osman Kaplan, geçmiş dönem Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Üsküdar Müftü Vekili, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mustafa Açıkara, Türk Musevi Cemaati Başkan Vekili Robert Abudara, Rav Yeuda Adoni, Kuzguncuk Sinagog’u Hazanı Davit Uçki, Üsküdar İlçe Emniyet mensupları, Kuzguncuk Muhtarı, Rum -Ermeni Kilisesi Vakıf mensupları, Kuzguncuk esnafı, Hanımlar Komisyonu ile Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. Misafirler Kuzguncuk Cami imamı Aydın Vatan’ın okuduğu Ezan’ın ardından oruçlarını açtılar.

Kuzguncuk Cemaati Başkanı Beto Adato’nun konuşmasının ardından Rav Yeuda Adoni bu sene Sahur ve Selihot sabahlarında aynı saatlerde yapılan tüm duaların Allah katında kabul görmesini diledi. Cemaat Başkan Vekili Robert Abudara, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Müftü Vekilinin yaptıkları konuşmalarda üç semavi din mensuplarının yıllardır beraber yaşadığı güzel beldede daima birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının paylaşıldığı, hoşgörünün ancak büyük bir ailede görülebileceğini belirttiler. Birlikteliğin devamını temenni ederek duydukları memnuniyeti ifade ettiler. AKP İstanbul Milletvekili Edibe Sözen çocukluğunun geçtiği Kuzguncuk’a dair anılarına da yer verdiği konuşmasında ortak bir geçmişin kardeşlik duygusunu yaşayan herkesin mayasını oluşturduğunu ifade etti.

Sözen, ayrıca hoşgörü veya birlikte yaşanan tüm bu güzelliklerin her zaman görüldüğünü, Kuzguncuk Musevi Cemaati Yönetim Kuruluna böyle bir geceyi düzenlediklerinden ve aynı masayı paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtip teşekkürlerini sundu. İftar yemeği Cami İmamı Aydın Vatan’ın yaptığı Şükür Duasıyla sona erdi.