UÖMO yeni ders yılına hazır

14 Eylül Pazartesi günü, Ulus Özel Musevi Okulları, iki anaokulu, ilköğretimi ve lisede artan öğrenci sayısıyla yeni eğitim yılına başladı

Toplum
16 Eylül 2009 Çarşamba

Geleneksel olarak okulun ilk günü verilen Jinet Sami Eskenazi Ödülleri lise ve ilköğretim törenlerinde sahibini buldu. SBS’de  en yüksek puanı alarak lise eğitimini UÖML’de %80 başarı bursuyla okumaya ve Jinet Sami Eskenazi Ödülünü almaya    hak kazanan  Cem Azgari’ye ödülünü veren Sami Eskenazi Başarılarınızı ödüllendirmekten gurur duyuyorum. Çok çalışın, yapabileceğinizden emin olduğunuz mesleği seçin ve okulunuzun sizlere sunduğu fırsatları iyi değerlendirin” diyerek öğrencilere başarılı bir eğitim yılı diledi.

Amram Oditoryumu’nda Türkçe Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler’in sunduğu lise töreni, Lise Müdürü Funda Kara’nın konuşmasıyla başladı. Kara yeni eğitim dönemine başlarken heyecanlı ve gururlu olduğunu belirtti. Yeni gelen öğrencilere hoş geldiniz mesajını ilett. Törene UÖML Başkanı Şapat Aviyente’nin konuşmasıyla devam edildi.  Akademik başarının yanı sıra sanat ve sporun önemine değinen UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspinin konuşmasının ardından, Cem Azgari Sami Eskenazi’den başarı ödülünü aldı. Lise töreni İngilizce öğretmeni Emma Snow’un ve Öğrenci Birliği Başkanı Lara Talvi’nin konuşması ile sona erdi. İlköğretim törenini Türkçe Öğretmeni Sinem Sezgin sundu. Törenin açılış konuşmasında UÖMO İlköğretim öğrencilerini etkin toplum hizmeti çalışmaları, uluslararası projeler ve performans çalışmaları ile başarılı bireyler olarak Musevi Lisesi’ne emanet ettiğini belirten İlköğretim Müdürü Emine Kandemir  Başarı tesadüf değildir. Başarmak için çok çalışmak zorundayız. Bizler yeni eğitim dönemine hazırlanırken çok çalıştık. Sevgili öğrenciler şimdi sıra sizde.” diyerek velilerinin vakfın desteği ile öğrencilerinin başarılarını daha ileriye götüreceğini belirtti. Farklı etkinliklerin gösterildiği barkovizyon sunumunun ardından Cambridge Üniversitesi’nin uyguladığı PET ve KET sınavlarını başarıyla geçen öğrencilere sertifikaları İlköğretim İngilizce Bölüm Başkanı Aylin Kan ve İngilizce öğretmeniLusi Yaeş tarafından verildi.

Anaokulu’nun açılışında ise miniklerin neşelerinden kısa zamanda okul yaşamına alışacakları hissediliyordu.