/ İstanbul bienali başlıyor

9 Eylül 2009 Çarşamba

‘Bilgelik mabetleri: Kütüphaneler’ ilk defa Galeri Işık’ta

Galeri Işık Teşvikiye ,Türkiye de ilk defa sergilenecek olan Ahmet Ertuğ’un 23 kütüphane fotoğrafını 12 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında sanatseverlere buluşturuyor . Önemli bir fotoğraf sanatçısı olan Ahmet Ertuğ, Avrupa’ da yaklaşık 30 ülkede birçoğu 16-18 yüzyıllar arasında kurulmuş tarihi kütüphanelerin fotoğraflarını çekmiş ve bu fotoğraflar aynı zamanda Temples of Knowledge: Libraries of the Western World ismli kitabin içeriğini oluşturmuştur. Bu kitap Ertuğ&Kocabıyık tarafindan yayımlanmaktadır. Sergide yer alan fotoğraflar İngiltere, Portekiz, İspanya, İtalya, İsviçre, Avusturya, Almanya, Fransa, Çekoslovakya ve İrlanda’dan seçilmiş tarihi kütüphaneleri kapsamaktadır.

Tel: 233 12 03 (1144)

“11. Uluslararası İstanbul Bienali” başlıyor

Küratörlüğünü, dört kadından oluşan What, How & for Whom / WHW küratör kolektifinin üstlendiği 11. Uluslararası İstanbul Bienali, 12 Eylül–8 Kasım tarihleri arasında İstanbul’u dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek. Kültür Sanat Vakfı tarafından, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, temasını Alman yazar Bertolt Brecht’ in bir şiirinden alıyor: “İnsan Neyle Yaşar?”. Brecht’ in bu şiiri ve sanatın toplumdaki yeri hakkındaki fikirleri, serginin çıkış noktası olacak. Bienal kapsamında bu sene 40 ülkeden dünya güncel sanat çevrelerinde tanınan ya da yeni keşfedilen 70 sanatçı ve sanatçı grubunun 120’den fazla projesi sergilenecek. Fındıklı’da İstanbul Denizcilik İşletmeleri’ne ait alandaki 3 numaralı Antrepo, Tophane’deki Tütün Deposu ve Şişli’deki Feriköy Rum Okulu Bienal mekânlarını oluşturuyor.

 Almelek Sanat Galerisi’nde “Yaz Karması”

Almelek Sanat Galerisi’nin her yıl düzenlediği “Yaz Karması”  adlı sergiyi 26 Eylül tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz. Sergide, Türk resim ve heykel sanatının usta sanatçılarının 40’a yakın eserini bir arada görmek mümkün. Yer alan sanatçılardan bazıları şöyle; Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Süleyman Saim Tekcan, Şadan Bezeyiş, Mehmet Güler, Ferit Özşen, Can Göknil, Şermin Güner, Füsun Sağlam, Mehmet Aksoy, Cahit Güraydın, Bedri Karayağmurlar ve Uğur Mine Tamay.

 Tel: 0212 265 38 51

Sarkis’in “Site” sergisi İstanbul Modern’de...

Çağdaş sanat sahnesinin en önemli aktörlerinden Sarkis’in 50 yıllık sanatsal yaşamının tüm evrelerini içeren ve küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun yaptığı

“Site” isimli sergi, 10 Eylül 2009 - 10 Ocak 2010 tarihleri arasında Garanti Bankası’nın sponsorluğunda İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Sergi, sanatçının 1960’ların başında gerçekleştirdiği kâğıt üzerine guaş çalışmalarından başlayarak, sırasıyla katran malzemeli karanlık enstalasyonları, kurum eleştirisi taşıyan düzenlemeleri, neon çalışmaları ve farklı kültürleri bir araya getiren disiplinlerarası işlerinden oluşan görsel ve işitsel çalışmaları yer alıyor. 

www.istanbulmodern.org