Hitler’in küçük yeğeni Musevi oldu

Dünya
2 Eylül 2009 Çarşamba

İngiliz Guardian Gazetesi’nin tanınmış gazetecilerinden Tanya Gold, önemli bir bilgiye ulaşarak tüm dünyayı şaşırtan ilginç bir habere imza attı. Gold, New York Ortodoks Yahudilerinin çıkardığı, az okunan bir dergide yer alan bilginin izini sürerek gittiği İsrail’de ünlü Alman diktatör ve altı milyon Yahudi’nin katili olan Hitler’in bir yeğeninin yıllar önce İsrail’e yerleşerek Musevi dinini seçtiğini kanıtladı. İsmini açıklamaktan kaçındığı Hitler’in yeğeni ile görüşen gazeteci, yeğenin sürekli çocukları öldüren askerleri rüyasında gördükten sonra İsrail’e yerleşmeye ve Musevi dinini seçmeye karar verdiğini belirtti.

Ben Gurion Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dan Bar-On, Gold’a yaptığı açıklamada bu durumun tipik bir ‘kurbanların ailesine bağlanmak’ davranış vakası olduğunu ifade etti.

Tanya Gold’un araştırmasına göre bugün İsrail’de 300’e yakın Museviliği seçmiş Nazi yakını yaşıyor. Bunlardan en önemlisi ise Mareşal Goering’in küçük yeğenlerinden, kipayla dolaşan Matthias Goering.