CEMAATTEN KISA...KISA...

Toplum
26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ünlü kantor Shullhof, Hesed Le Avraam Sinagogu’ndaydı

22 Ağustos Cumartesi günü ABD’li tenor Moshe Shullhof, Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu’nda Şabat duasına katıldı. Rav Moşe Benveniste’nin ricası ile tevaya çıkan ünlü kantor “musaf” duasını okudu. Sinagogda bulunan cemaatin büyük beğenisini kazanan konuk kantor  Shullhof, daha sonra verilen seudada üç şarkı daha söyleyerek Şabat duasına gelenleri büyüledi. Miami’de yaşayan ünlü tenor bir sonraki ziyaretinde tekrar birlikte olmayı arzuladığını ve gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını ifade etti.

Yetkililer Tenor Moshe Shullhof’un 30 Ağustos tarihinde Büyükada Kültür Merkezi’nde vereceği konserin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladılar.

 Estreyikas d’Estambol’un Büyükada konseri

23 Ağustos Pazar günü İzzet Bana & Estreyikas d’Estambol Çocuk Korosu Büyükada Kültür Merkezi’nde geniş bir davetli topluluğu önünde bir konser verdi. Sunuculuğunu Rafi Habib’in üstlendiği etkinlikte koronun yapmış olduğu çalışmaların ve yurtdışında  katılmış olduğu konserlerin görüntüleri ekrana yansıtıldı. Eski ve yeni koro üyelerinin biraraya geldiği konser izleyicilerin beğenisini topladı. 

 Kuzguncuk’ta mutlu bir gün

20 Ağustos günü Sezer ve Palambo ailelerinin torunları Roslin-Uzi Sezer’in oğulları Mark’ın Brit Mila töreni kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu’nda gerçekleşti. Rav Adoni yaptığı konuşmada bebeğin sağlıklı, uzun ömürlü ve cemaatine lâyık bir evlat olarak yetişmesini temenni etti. Tören, bahçede verilen brunch ile sona erdi.

 İYD’de döner partisi

İYD Pansiyonerleri, haftada bir derneğin düzenlediği yemekli geziye katılmak yerine bu sefer dernekte kalmayı tercih etti. Çoğunlukla Tarabya, Sarıyer ve Kireçburnu’na yapılan yemekli gezilere doktorun onayından geçen pansiyonerler katılabilmekte. Bu hafta gönüllü hanımlar dış gezilere katılamayan pansiyonerler için değişik bir organizasyon hazırlayarak, derneğin bahçesine kadar inebilecek pansiyonerler için döner partisi verdi. Bir yardımseverin katkıları ile gerçekleşen partiye gönüllü hanımlar, beyler ve pansiyonerler katıldı. Oldukça eğlenceli geçen günde şarkılar söyleyip, yemek yendi.